Betere treinverbinding naar België vóór 2020

ROOSENDAAL - Een betere en snellere treinverbinding tussen Roosendaal en België moet vóór 2020 gerealiseerd worden. Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van PvdA en SP.

DOOR REMKO VERMUNT

Paul Klaver (PvdA) en Bernd Missal (SP) stelden vragen over de snelle treinverbinding tussen Roosendaal en Antwerpen. "Onze fractie heeft kennis kunnen nemen van het nieuws dat de treinverbinding Breda - Antwerpen - Brussel vanaf 9 april van start gaat. Voor Roosendaal resteert vooralsnog enkel het boemeltje naar Antwerpen", stelde Klaver. "We dienen met een gedragen aanvalsplan te komen om een snelle verbinding van Roosendaal naar Antwerpen te waarborgen."

Ook de SP stelde zich strijdbaar op: "Nu dreigt er definitief een eind te komen aan een iconische trein. Daarmee zou Roosendaal, al meer dan 150 jaar spoorstad, een belangrijk pluspunt verliezen. De SP wil het hierbij niet laten. Een alternatief, dat al eerder ter sprake was gekomen, is het doortrekken van een snelle trein vanuit Essen." Beide partijen wilden van de wethouder weten of e rnog stappen worden ondernomen om deze snellere treinverbinding te realiseren.

De wethouder laat weten dat zowel gemeente, regio en provincie druk blijven zetten in de richting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. "ln de bestuurlijke contacten zal er richting Den Haag blijvend druk worden uitgeoefend om daadwerkelijk de versnelde oplossing tussen Roosendaal en Antwerpen te realiseren op de kortst mogelijke termijn." [l]