Dames van VIB
Dames van VIB Maarten v Rooden

Vrouwen in Business schilderen mee aan "750 Roosendalers in Kleur"

ROOSENDAAL - Vrouwen In Business en Typical Dutch Art kleuren Roosendaal. Vlak na binnenkomst vulden enthousiasme, bewondering en gelach het prachtige atelier van kunstenares Peet Quintus. Dit maakte echter al gauw plaats voor serieuze gezichten en opperste concentratie.

De groep ondernemende vrouwen uit het netwerk ‘Vrouwen In Business’ Roosendaal mochten deelnemen aan het kunstproject ‘750 Roosendalers in kleur’, dat begeleid wordt door Peet. “Zo leuk om te zien dat juist de mensen die naar eigen zeggen totaal niet creatief zijn, uiteindelijk echt blij verrast worden door hun eigen creatie”, aldus de kunstenares en eigenaresse van Typical Dutch Art.

750 jaar Roosendaal
Uiteindelijk zullen er niet minder dan 750 canvas doeken van 20x20 cm beschilderd worden door mensen vanuit verschillende organisaties. Bestuurders, schoolkinderen, ouderen, gehandicapten én ondernemers. Het initiatief ‘750 Roosendalers in kleur’ is gelinkt aan het 750-jarig bestaan van de stad Roosendaal, wat gedurende heel 2018 gevierd zal worden. Het kunstproject is één van de vele initiatieven en evenementen die dit jaar plaats zullen vinden.

Expositie in de Roselaar
Wanneer 750 werkjes klaar zijn zullen ze allen worden gecombineerd tot een groot kunstwerk. Deze zal geëxposeerd worden in winkelcentrum de Roselaar, in het centrum van Roosendaal. Hier organiseert Typical Dutch Art op 11 maart en 26 september overigens ook vrije schildersessies, waar je individueel aan mee kunt doen. Dus wil jij ook graag onderdeel uitmaken van dit creatieve eerbetoon aan Roosendaal? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@typicaldutchart.nl. [l]

Dames van VIB