Zaterdagteam RSG ruikt de titel

ROOSENDAAL - Het kampioenschap in de derde klasse A van de zaterdagcompetitie komt steeds dichterbij voor de Roosendaalsche Schaakgenoten. Het team van Christ de Veth won tot nu toe alles en ook de vijfde ronde in Tilburg tegen Stukkenjagers 6 werd een simpele walk-over voor de Schaakgenoten. RSG won met 1-7.

Met tien matchpunten en 33 bordpunten voert RSG de ranglijst aan in 3A. De Roosendalers spelen nu nog tegen Stukkenjagers 7 en de Pion 4, de nummers twee in de rangschikking. De eerstvolgende ontmoeting tegen Stukkenjagers 7 wordt direct de schaakontmoeting van de waarheid. Beide teams hebben tien matchpunten. De winnaar heeft dan ook in de laatste ronde de titel voor het grijpen. Tegen Stukkenjagers 7 zal RSG wel uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen Stukkenjagers 6. Er werd weliswaar met 1-7 gewonnen, maar het Roosendaalse spel was allerbelabberdst. D zieke Hans Ravestein werd op het laatste bord vervangen door Frans Jonkers. Ondanks verlies van dame wist hij tijdens de vierde ronde zijn partij nog te winnen, maar hij kon deze stunt nu niet herhalen. RSG keek dus al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Maar door overwinningen van Ben Cartens en Frank Rockx werd de achterstand al snel weggewerkt. De andere partijen waren niet best van Roosendaalse zijde, maar werden toch gewonnen omdat het vijftal van de thuisclub er nog minder van terecht bracht.

Intern

Na de huldiging door voorzitter Ron Höfer van winterkampioen Marc Naalden en Frank Rockx, de eerste kampioen van de B-groep, werd gestart met de tweede ronde van de interne competitie. In de A-groep gaven Ivo Kok, Marvin Jacobs en Ted van Eck direct hun visitekaartjes af door winst op de uit de B-groep gepromoveerden Frank Rockx, Christ de Veth en Hans Ravestein. Ieder seizoen opnieuw blijkt dat het niveauverschil tussen de A- en B-groep erg groot is. De drie promovendi zullen dan ook alle zeilen moeten bijzetten om zich op het hoogste niveau te handhaven. Ron Höfer handhaafde zich op de valreep in de A-groep. Hij begon goed met een remise tegen Nico Kloosterboer, die na een afwezigheid van een half jaar weer van de partij is. Ook Arco Schumacher startte goed en verdeelde de buit met winterkampioen Marc Naalden. In de B-groep werden slechts drie partijen gespeeld. Pieter de Nijs won van Joey Wattimena. Het treffen tussen Patrick Heijnen en Ben Cartens eindigde in een overwinning voor Ben Cartens. Pierre Bol behaalde een verrassende remise tegen Bart van Oosterhout. [l]