Een artist impression van de veertien nieuwe woningen
Een artist impression van de veertien nieuwe woningen Foto: JAWEL bouw

Veertien nieuwe woningen in Heerle

HEERLE - Er worden dit jaar veertien levensloopbestendige woningen gerealiseerd in het plangebied De Bamere in Heerle. Dat heeft wethouder Toine Theunis vanochtend bekendgemaakt met projectontwikkelaar Peter Jakobs van JAWEL bouw. Eind 2018 moeten de woningen klaar zijn.

DOOR REMKO VERMUNT


Met de verkoop van de woningen gaat het uitstekend laat projectontwikkelaar Peter Jakobs weten. "Op dit moment zijn elf van de veertien woningen verkocht en we verwachten bij de start van de bouw alle woningen verkocht te hebben", vertelt Peter Jakobs. Volgens de wethouder komt dat vooral door het type woning. Het zijn namelijk levensloopbestendige woningen, wat betekent dat alles gelijkvloers is en dat is vooral voor ouderen erg interessant. "Toch zijn het geen kleine woningen. Er zijn drie verschillende types: A, B en C. De kleinste woning heeft een woonoppervlakte van 95 vierkante meter en de grootste is zo'n 125 vierkante meter." Alle woningen hebben minstens twee slaapkamers en ze hebben een ruime achtertuin. "We noemen het patiowoningen, maar het zijn eigenlijk grote bungalows."

De Bamere

De veertien woningen maken deel uit van het grotere project De Bamere waarin zo'n vijftig woningen worden bijgebouwd in Heerle. Hiervoor wordt de grond gebruikt van de oude sportvelden en de Schalm. Een deel van de woningen in het project zijn al gerealiseerd. Zo werden er, eveneens door JAWEL bouw, al zestien starters- en eengezinswoningen gerealiseerd. Daarnaast zijn nog ongeveer tien vrije kavels te vergeven. "Het plan is in 2013 ontstaan, maar de eerste jaren gebeurde er vrijwel niets", vertelt wethouder Toine Theunis. De laatste twee jaar is daar echter veel verandering in gekomen. Percelen én huizen werden verkocht tot grote vreugde van de wethouder.

'Ontwikkeling in dorpen
zoals Heerle is afhankelijk
van lokale ontwikkelaars'

Woningbouwplan

"Zo'n drie jaar geleden bij het vaststellen van de woningbouwplannen stonden we in Noord-Brabant als één na laagste op de lijst voor wat betreft de woningbouwproductie. Maar, de vaart zit er inmiddels goed in." Volgens de wethouder moeten ze het vooral hebben van de lokale projectontwikkelaars en bouwers. "De grote jongens gaat het niet meer doen hier in Roosendaal. De ontwikkeling in dorpen zoals Heerle is afhankelijk van ontwikkelaars, zoals JAWEL bouw." In alle kernen van de gemeente Roosendaal wordt wel gebouwd, of zijn onlangs nieuwbouwprojecten opgeleverd. "Dat is fantastisch, want er is een grote behoefte aan woningen en vooral aan dit soort woningen. Ik hoop dat iemand zo'n project als dit ook in Roosendaal zelf wil realiseren, want dit zijn prachtige woningen." [l]