peter hagenaars leutkampioen Alpenjagers
peter hagenaars leutkampioen Alpenjagers Cor van nassau

Peter Hagenaars Leutkampioen bij Alpenjagers

ROOSENDAAL - De traditionele leutverschieting bij de Roosendaalse kruisboog vereniging de Alpenjagers is dit jaar gewonnen door Peter Hagenaars. Op de bijzondere schietkaarten met 3 gekleurde rozen moeten de schutters in totaal 15 schoten doen.

Achter de gekleurde rozen gaan staat een onbekend aantal punten. Wie op 1 van de 5 verschoten kaarten het hoogste aantal punten haalt is winnaar. Er is 1 roos waar de maximale score van 150 punten achter zit, deze is dit jaar door niemand geraakt. Peter Hagenaars en John Schrauwen die beiden een volle kaart scoorden behaalden beiden 143 punten.

Steunserie's
De steunserie's moesten dus uitsluitsel geven wie de winnaar werd. Peter behaalde een steunserie van 130 punten met 9 geschoten rozen wat tevens de allerbeste score van de avond was. John had echter een steunserie van 10 punten met 4 rozen en werd dus tweede. Op de 3e plaats eindigde Piet Beerendonk die ook 4 rozen schoot en een totaal van 113 punten behaalde. Ook de 4e en 5e plaats werden weer via steunserie's beslist, hier werd Yilmaz Ozcelik met 6 rozen en 110 punten 4e en Helmer Siegers met 2 rozen 5e. Ook Anton van der Ven met 4 rozen en Andre van As met 4 rozen eindigden beide met 106 punten. Anton werd 6e en Andre 7e. Bij Bert van Eekelen die 4 rozen schoot en Henk Meeuwisse met 3 rozen was ook weer een gelijke score van 92 punten en werd Bert 8e en Henk 9e. de 10e plaats was voor Gerard Voskuilen die 4 rozen schoot en 66 punten behaalde. De 11e plaats was voor de winnaar van vorig jaar Quintus van Elewout die ook nu weer 1 roos schoot en 46 punten scoorde. Jan Hagenaars schoot 3 rozen en behaalde 40 punten evenals Frans Joore die 1 roos schoot en een mindere steunserie had. De hekkensluiter van de leutverschieting werd Pieter Griffioen die met 2 rozen slechts 10 punten toebedeeld kreeg. [l]

peter hagenaars leutkampioen Alpenjagers