Hoera we hebben gewonnen!
Hoera we hebben gewonnen! Marian Ruis

Carnavalsfeest op de Wingerd

ROOSENDAAL - Vrijdag 9 februari was het weer zover: het carnavalsfeest op ODBS de Wingerd barstte weer los.

Na het zwaaien en zwieren in de eigen klas, begon om half 11 het Wiengerd Kaokelswaree. 15 groepjes hadden zich opgegeven om tijdens het swaree op te treden. We kregen leuke carnavaleske dansjes, toneelstukjes en liedjes te zien. Prins Sid, nar Kars en sjampetter Niek deelden aan iedereen die meedeed een mooi insigne uit. Ook de slotact was weer grandioos. Danny van Loon, de papa van Fenna en Jurre kwam optreden en de hele aula ging in de polonaise! Het was weer een geweldig leutige ochtend.

’s Middags was de carnavalsoptocht door de wijk. Ook dit was weer zeer geslaagd. Maar ook het optreden van de Gertruttenband was heel speciaal. Na eerst een kwartier op het schoolplein gespeeld te hebben ging de band bij de poort van het plein staan en werden de wagentjes met leutige muziek uitgeleide gedaan. Er waren zeer originele “wagens” en acts. De jury had het er maar moeilijk mee. In de optocht reed de prins met zijn gevolg mee in een heuse cabrio, zo konden de prins, nar en sjampetter het publiek goed toe zwaaien. Bij terugkomst gingen we, vanwege het slechte weer, naar de aula. Daar stond de dweilband “We zijn dur wir” al leutige liedjes te spelen.

Tot slot deelden prins Sid, nar Kars en sjampetter Niek de prijzen uit, mocht prins Sid de sleutel weer teruggeven aan juf Karin en kon de carnavalsvakantie beginnen. [l]

Hoera we hebben gewonnen!