Korte berichten

ROOSENDAAL
Paasontbijt met bingo Buurthuis Keijenburg: 'Wij' van Buurthuis Keijenburg organiseren een Paasontbijt. Sociale contacten door gezellig samenzijn!! Heeft u zin in een gezellig Paasontbijt met aansluitend 2 rondjes bingo? Schrijf u dan snel in. Kaartjes zijn te koop aan de bar van het buurthuis t/m vrijdag 23 maart. Donderdag 29 maart van 9.30-12.00 uur, Buurthuis Keijenburg, Keijenburg 70, Roosendaal.
NL Doet: op zaterdag 10 maart ook in St. Elisabeth: Buiten de rommelmarkt vindt op zaterdag 10 maart ook NL Doet binnen St. Elisabeth plaats aan de Wouwseweg 21. NL Doet is een dag waarop vrijwilligerswerk extra gestimuleerd wordt. Doet u mee? Van 10:00 tot 15:00 kunt u meehelpen met één van onze twee klussen. De eerste klus is het opknappen van onze fysiotherapieruimte door deze te voorzien van een nieuwe laag verf. De tweede klus is het maken van steigerhouten plantenbakken om ons restaurant 't Trefpunt op te fleuren. We stellen uw hulp op prijs! U kunt zich aanmelden via welzijn@stelisabeth.nl. Zien we u op 10 maart?
Rikken: Donderdag 8 maart rikken in de kantine bij BSC op Sportpark Vierhoeven te Roosendaal. Aanvang 19.30 uur.
Rommelmarkt: In het huis van de Westrand aan het Sint Lucasplein 3 in Roosendaal West wordt op zondag 11 maart van 10.00 tot 14.00 uur een grote gezellige rommelmarkt gehouden. Als het weer tijd is om de schuur of de zolder op te ruimen en u heeft daar nog spullen die u voor een klein prijsje wil verkopen, huur dan één of meer tafels in het Huis van de Westrand. Wilt u een tafel reserveren, bel dan naar Toon Vissenberg, tel 0165-532862 of 06-42941622 of stuur een mailtje naar beheer@huisvandewestrand.nl
Collecte Jantje Beton: Van 5 t/m 10 maart gaan er voor Jantje Beton vele collectanten op pad. Dit jaar heeft een aantal collectanten een collectebus 2.0 bij zich. Dit is een landelijk experiment waarbij er gebruik wordt gemaakt van collectebussen waarbij je met je pinpas, online kunt doneren. Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. De deelnemende verenigingen ontvangen de helft van het collectegeld om voor hun eigen jeugdafdeling een project te realiseren.
Lezing: Op dinsdag 13 maart geeft Dimitri Verhulst een lezing in Parrotia. Dimitri Verhulst (1972) werd geboren in Aalst. Hij wordt gezien als een van de grote schrijvers van de Lage Landen. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig talen en werd bekroond met verschillende literaire prijzen. De nieuwste roman van Dimitri Verhulst, Spoo Pee Doo, gaat over de aanslagen in Europa en onze onverschilligheid daarover. Europa staat in brand, maar onverschillig bestellen we nog een glas. Verdedigen we onze vrijheden, of verdedigen we onze leegte? Op de website www.bibliotheekvannu.nl kunt u zich voor deze lezing aanmelden. Dinsdag 13 maart, Bibliotheek Roosendaal, Markt 54, Roosendaal, aanvang 19.30 uur.
Rommelmarkt: Op zaterdag 10 maart bent u van 10.00 tot 15.00 welkom op de rommelmarkt van St. Elisabeth (Wouwseweg 21, Roosendaal) tijdens de jaarlijkse voorjaarsmarkt. Ons woonzorgcentrum verandert op deze dag in een gezellige markt vol kramen met mooie tweedehands snuisterijen, allerlei creatieve materialen, sieraden, tassen, houten decoraties voor in de tuin, boeken en handwerkjes gemaakt door bewoners. [l]