Schoollocatie De Fakkel omgebouwd tot woningen

ROOSENDAAL - De oude schoollocatie van De Fakkel aan de Voorstraat 157 wordt in de toekomst herontwikkeld voor woningbouw. Dat heeft wethouder Toine Theunis laten weten op vragen van Arwen van Gestel (VLP).

DOOR REMKO VERMUNT

De Fakkel verblijft nog tot de zomervakantie in het pand aan de Voorstraat in afwachting van nieuwbouw. Aan de Van Goghlaan 8 wordt een nieuwe school gebouwd voor de Fakkel en de Sponder (speciaal onderwijs). Vanaf 1 augustus 2018 komt het pand aan de Voorstraat dan ook vrij.
De gemeente besloot de locatie alvast aan te bieden aan marktpartijen. "ln de woonprogrammering is rekening gehouden met deze herontwikkeling", aldus wethouder Theunis. Arwen van Gestel (VLP) ziet echter andere mogelijkheden voor het pand. "Verenigingen die hebben aangegeven dat ze graag gebruik zouden willen maken van de Voorstraat, hebben nog niet de gelegenheid gehad om te kijken in hoeverre er opties voorhanden zijn." Diverse verenigingen moeten medio 2019 weg uit 't Mariadal, omdat deze locatie wordt herontwikkeld en theaterverenigingen die nu samen het Theaterhuis vormen in het Essentgebouw zijn ook op zoek naar een nieuwe locatie.

Van Gestel roept het college daarom met een motie op om het pand niet te verkopen, maar om te kijken of het geschikt gemaakt kan worden voor deze verenigingen. [l]