Alzheimer café: De notaris

ROOSENDAAL - Als men ouder wordt en/of met dementie in aanraking komt, is het raadzaam om zaken te regelen. Mensen met dementie verliezen steeds meer de grip op de wereld. Dit betekent dat zij in bepaalde situaties de gevolgen van hun handelen niet meer overzien. Er kunnen dan problematische situaties ontstaan, zoals b.v. financieel misbruik, als het beheer over geld en goederen niet (goed) is geregeld.

Het is voor iedereen van belang, tijdig na te denken over wat allemaal vastgelegd kan en/of moet worden voor later. Alles wat u belangrijk vindt, kan opgenomen worden in het levenstestament. Bespreek met een deskundige uw wensen en regel zaken rondom zorg, welzijn en financiën. Wacht niet tot het te laat is! De notaris geeft deze avond uitleg over volmacht, levenstestament, mentorschap, onderbewindstelling, ondercuratelestelling, schenkingen, etc.
Het Alzheimer Café Roosendaal vindt plaats op 19 maart in Centrum voor Wonen & Zorg De Brink, Melis Stokelaan 5, 4707 HP Roosendaal. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren. Als u het Alzheimer Café wilt bezoeken, kunt u vrijblijvend langskomen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis. [l]