De werkgroep Jazz750 overlegt regelmatig
De werkgroep Jazz750 overlegt regelmatig Foto:

Jazz, aantrekkelijk onderdeel van Roosendaal 750!

ROOSENDAAL - Onderdeel van het programma van Roosendaal 750 vormt een reeks jamsessies en een afsluitend concert door Roosendaalse jazzcoryfeeën. De oproep van de Stichting Roosendaal 750 aan alle Roosendalers om mee te denken en vooral mee te doen was voor Hans Adams aanleiding om een idee in te brengen waarmee jazz op de kaart wordt gezet: Jazz voor Roosendaal 750 en gebracht voor en door Roosendalers!

Roosendaal heeft een rijke jazzhistorie en kent een aantal goede jazzmusici, waaronder zelfs enkelen van wereldfaam. Voldoende basis, dacht Adams, om een interessant jazzprogramma op poten te zetten. Hans zocht contact met Ton van de Geijn en Frans van Haren en zo ontstond het comité JAZZ750 dat het idee verder uitwerkte en haar plan presenteerde aan de Stichting Roosendaal 750.

Programma
JAZZ750 organiseert een aantal jamsessies. Een professionele ritmesectie, bestaande uit pianist Johan Clement, bassist Marc van Rooij en drummer Hans van Oosterhout of Robbert van Kalmthout, vormen de basis. Roosendaalse musici, die een instrument bespelen en voldoende in staat zijn tot improvisatie, kunnen zich aanmelden om het podium te delen met dit geweldige trio. Blazers, bassisten, gitaristen, pianisten, banjospelers, drummers, zangers enz. zijn welkom bij dit unieke jazzgebeuren.

Jamsessies

De jamsessies vinden plaats op zondagmiddag steeds van 15:30 uur tot 18:30 uur, in de foyer van Schouwburg de Kring op de volgende data: 8 april, 17 juni, 1 juli, 9 september en 7 oktober. De jamsessies zijn voor publiek en uiteraard ook voor de deelnemers gratis toegankelijk. Aanmelden voor één of meerdere van de jazzsessies kan via de link aanmelden jazzsessies op de website van Roosendaal750. Bij de aanmelding wordt deelnemers gevraagd de stukken te vermelden die ze willen spelen. Tevens kan de gewenste toonsoort (C klinkend) en eventueel het gewenste tempo worden vermeld. Mocht een deelnemer twijfelen of deelname haalbaar is of is er behoefte aan ondersteuning vooraf, dan kan op het aanmeldformulier een verzoek voor ondersteuning worden aangevraagd. Saxofonist Ton van de Geijn zal dan contact opnemen met om de nodige adviezen te geven of een
deelnemer op weg helpen in de voorbereiding van de stukken.

Nummers

Op basis van de aanmeldingen zal het comité JAZZ750 per jamsessie een programma samenstellen van te spelen nummers met de dan beschikbare musici. Voorop staat het plezier van de musici om samen muziek te maken en contacten te leggen. We hopen op veel 'nieuwe' muzikanten, maar ook de reeds bekendere en ervaren musici willen we niet missen. Deelnemers aan de jamsessies ontvangen een gratis toegangskaart voor het het slotconcert! Wij hopen op een ruime belangstelling van zowel deelnemers als toeschouwers!

Slotconcert
JAZZ750 organiseert bovendien een afsluitend concert met o.a. de grote Roosendaalse coryfeeën zoals Jack van Poll en Hein van de Geijn, maar ook met een selectie uit de deelnemers aan de jamsessies. Deze musici zullen het podium delen met Johan Clement (piano), Hein van de Geijn (bas) en Hans van Oosterhout (drums). Het geheel wordt aangevuld door een strijkersgroep (Kamerorkest Roosendaal van Willem Damsteegt) die een extra dimensie zal geven aan de begeleiding van de geselecteerde musici. Dit concert belooft een van de hoogtepunten te worden van Roosendaal 750!

Comité JAZZ750
Het comité wordt gevormd door 3 enthousiaste jazzliefhebbers, die hun sporen binnen de jazzwereld hebben verdiend: Ton van de Geijn: jazzmusicus, docent jazzsaxofoon, oud-directeur Jazz academie Roosendaal, Frans van Haren: muziekdocent, klarinettist/saxofonist Ferrymen jazzband en Hans Adams: pianist, saxofonist, 4-tet B-SWING. [l]