Karateka's Karate-do Archida.
Karateka's Karate-do Archida. M vd Water

Groot Internationaal Karate Toernooi

ROOSENDAAL - Zaterdag 3 maart werd er in België de Open Belgische Kampioenschappen gehouden door karateschool Funakoshi uit Westerlo. Op dit toernooi komen meestal karateka’s uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Van karateschool Karate-do Archida waren er ook karateka’s die hun vooruitgang wilde laten zien op dit toernooi. De ochtend begon voor iedereen al zwaar, er lag namelijk sneeuw als verrassing. Ondanks het slechte weer zijn de volgende karateka’s en hun ouders de uitdaging aangegaan om toch naar Westerlo (B) te reizen voor dit toernooi. Ricky Rockx, Joey van Strien, Max de Pijnier, Martijn van der Burg, Merlijne de Doelder, Aglaia van de Water en Lars Hopstaken.

Ricky, Joey en Max mochten bij aankomst zich gelijk klaar maken om als eerste de start te maken van het toernooi. Zij hadden het geluk of de pech dat ze bij elkaar in poule zaten. Ondanks dat ze elkaar altijd helpen en steunen, was de competitie op de mat duidelijk aanwezig. Dit gaf uiteraard zeer mooie partijen als resultaat. Merlijne en Aglaia hadden ook de eer om met elkaar in een poule te strijden. Martijn en Lars hadden het voordeel dat ze ieder hun eigen poule hadden. Ondanks de onervarenheid van Lars met grote toernooien heeft hij zich ontzettend goed staande weten te houden en mooie resultaten weggezet.

De volgende resultaten zijn door de karateka’s gehaald:1e plaats: Ricky Rockx, Aglaia van de Water 2e plaats: Lars Hopstaken 5e plaats: Joey van Strien, Merlijne de Doelder 6e plaats: Max de Pijnier 7e plaats: Martijn van der Burg.

’s Middags was het onderdeel kumite voor de karateka’s aan de orde. Het onderdeel kumite is bij dit toernooi in het teken van semi-contact. Dit houdt in dat men elkaar echt mag raken met stoot- en traptechnieken, om punten te scoren. De volgende karateka’s hebben deelgenomen aan het middagprogramma: Ricky Rockx, Joey van Strien, Max de Pijnier, Aglaia van de Water.

Ricky en Joey mochten weer als eerste hun wedstrijd draaien. Het was voor beide heren flink aanpoten. Ricky had een zeer sterke start met zijn wedstrijd, dit wist hij gelukkig vast te houden, waardoor hij zeer mooie resultaat wist te behalen. Joey had het een stukje zwaarder. De voetbescherming van Joey speelde vaak parten die losging of scheef ging waardoor hij niet echt lekker zijn flow kon vinden en pakken. Ondanks dat heeft hij wel mooie partijen laten zien. Max heeft het van alle karateka’s het zwaarste gehad. Hij heeft echt flink moeten incasseren en inspanningen moeten leveren. Ondanks het vele incasseren wist hijzelf ook zeer mooie scores te behalen. Helaas was een bezoekje bij de ehbo niet te vermijden voor Max. Aglaia heeft het geluk gehad dat ze haar wedstrijd sterk heeft kunnen starten waardoor ze ver is gekomen.

De volgende resultaten zijn behaald:2e plaats: Ricky Rockx, Aglaia van de Water 6e plaats: Joey van Strien, Max de Pijnier

Helaas voor Ricky was dit zijn laatste toernooi die hij heeft gedraaid. Hij heeft besloten om de karateka’s te coachen, trainen en bij te staan langs de zijlijn. Ricky kan zeggen dat hij met een knallende prestatie is gestopt. Wij zijn hier bijzonder trots op.

Wij zijn zeer trots op het behalen van de resultaten van alle karateka’s en feliciteren hun met behaalde resultaten. Verder willen wij de ouders, coaches bedanken voor hun inzet, toewijding en steun aan onze karateka’s en karateschool.

Ben je nieuwsgierig geworden bel naar Eduwin Rockx 06-30538276. [l]

Karateka