Scholieren helpen met aanplant tijdens de Boomfeestdag
Scholieren helpen met aanplant tijdens de Boomfeestdag Laurence Delderfield

Basisschool De Kroevendonk helpt Natuurmonumenten tijdens Boomfeestdag op Visdonk

ROOSENDAAL - Tijdens de landelijke Boomfeestdag op 14 maart gaan de leerlingen van groep 7 van basisschool De Kroevendonk uit Roosendaal de boswachters van Natuurmonumenten helpen met de aanplant van maar liefst 2600 bomen en planten op landgoed Visdonk.

Wethouder Saskia Schenk zal samen met een aantal kinderen de eerste boom planten. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. De bomen worden geplant vlakbij het nieuwe heideperceel bij de Boswachtersdreef. De organisatie van de Boomfeestdag op Visdonk is in handen van de gemeente Roosendaal en Natuurmonumenten.

Dé achtertuin van Roosendaal

De bomen worden geplant aan de rand van het nieuwe heideterrein op Visdonk. Zo ontstaat er een houtsingel die zorgt voor luwte op het heideveld. Er worden besdragende en bloeiende houtsoorten ingeplant zoals hondsroos, eik, zoete kers en vuilboom. Allerlei dieren die op Visdonk leven, kunnen hier straks van profiteren. Tal van zoogdieren vinden voedsel in de houtsingel en schuilgelegenheid. De bloeiende struiken zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn ook belangrijk voor insecten zoals hommels en vlinders. Zangvogels eten de bessen en bouwen er hun nest. Zo wordt Visdonk, dé achtertuin van Roosendaal, een steeds betere plek voor allerlei dieren.

OERRR

Als dank voor hun hulp bij de aanplant ontvangen de kinderen stickers en natuur-doeplaten van OERRR van Natuurmonumenten. OERRR is het programma van Natuurmonumenten speciaal voor kinderen. Voor een kleine bijdrage krijgen kinderen kaarten vol doe-tips in de natuur en helpen zij de natuur een handje. Zie ook www.oerrr.nl

Boomfeestdag

De landelijke Boomfeestdag is een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen van groep 6 en 7 meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie leren de kinderen over het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd om zelf hun steentje hieraan bij te dragen. Zie ook www.boomfeestdag.nl [l]

Scholieren helpen met aanplant tijdens de Boomfeestdag