Zelf smoothies maken is super leuk!
Zelf smoothies maken is super leuk! Miranda van der Star

Smaakplezier op de BSO

ROOSENDAAL - Bij sport en spel BSO Kreukelz staat buiten spelen, sport en bewegen centraal, zo vinden alle activiteiten die wij organiseren plaats in de buitenlucht. Ook bij wind en regen zijn wij gewoon buiten te vinden en zorgen we door middel van spelletjes voor voldoende beweging voor alle kinderen die na een lange dag op school even hun energie kwijt willen.

Uiteraard kan een gezond voedingspatroon hierbij niet ontbreken en vinden wij het belangrijk om hier een bijdrage aan te leveren. Als kinderen jong meekrijgen wat gezond eet- en beweeggedrag is, dan is de kans groot dat zij dit de rest van hun leven meenemen.

Zo word er op de BSO al dagelijks vers fruit gegeten en drinken we voornamelijk water. Toch kunnen we door het aanbieden van diverse activiteiten de bewustwording van een gezond voedingspatroon stimuleren en vergroten. Buiten dat is het niet alleen leerzaam, maar vooral erg leuk om te doen

Zo zijn we dus aan de slag gegaan met het project “Smaakplezier op de BSO”.Het startsein voor dit project werd gegeven door Sonja Linders, voedingsconsulente van beroep. Zij organiseerde 2 dagdelen waarin ze de aftrap voor haar rekening nam door een aantal spellen te doen met de kinderen van de BSO. Zo begonnen we met een calorieën spel, want hoeveel minuten moeten we eigenlijk hardlopen voordat ons lichaam een lekker koekje heeft verbrandt? En hoe zit dat dan met dat handje chips? Een aantal kinderen vonden de beweging na het eten van een koekje voldoende en sloegen de chips maar beter even over.

Een leuke manier om de kinderen iets van bewustwording bij te brengen..De middagen werden vervolgd door een meerkeuze vragen spel over voeding, waarna we aan de slag gingen met de smaakproef.

3 Soorten tomatensoep werden klaargemaakt, 1 uit een blik, 1 uit een pakje en 1 versie werd zelfgemaakt. Vervolgens moesten alle kinderen blind proeven en aangeven wat ze van de verschillende soepen vonden. Sommige uitkomsten waren best bijzonder te noemen.

Ook de komende weken gaan wij ons bezig houden met voeding, de eerste smoothies zijn inmiddels gemaakt en we proeven veel verschillende soorten groenten en fruit, Maar ook de werking van gist gaan we nader bekijken en we gaan bekijken hoe we een chocolade cake zo gezond mogelijk kunnen maken. [l]

Zelf smoothies maken is super leuk!