De C-jeugd blij met hun 3 punten winst
De C-jeugd blij met hun 3 punten winst rianne

Jeugteams van zpv Hieronymus halen deze competitieweek maximaal aantal punten binnen.

ROOSENDAAL - Er is dit weekend goed zaken gedaan door de jeugdteams van de afdeling waterpolo van zwem- en polovereniging Hieronymus uit Roosendaal.

De jeugdteams die hun thuiswedstrijden in zwembad ‘de Stok’ spelen, hebben allen hun sportieve plicht gedaan en hebben het publiek vol overtuiging laten zien dat ze deze week de baas zijn.

Als eerste staat de D-jeugd (o<13) op het programma. De tegenstander is ‘De Brabantse Wal’, een combinatie uit Bergen op Zoom en Hoogerheide. Ondanks dat Hieronymus vaak stuit op de handen van een dijk van een keeper, heeft het niet heel veel moeite om de wedstrijd volledig naar de hand te zetten. De eindstand wordt uiteindelijk weggezet op 16-5.

De wedstrijd van het C-team (o<15) is een uitwedstrijd bij Arethusa in Oss. Daar is een klapper gemaakt. Arethusa staat vijfde. Hieronymus staat puntloos onderaan. Maar na vandaag niet meer! Hieronymus weet Arethusa de les te lezen en gaat met een overtuigende winst van 5-8 en natuurlijk de drie punten naar huis. Wat een feest.

Als laatste van de jeugdteams staat het B-team op het programma. Dit team bestaat uit jongens onder de 17 jaar (o<17). Een team dat al vele jaren samen speelt en laat zien dat ze een statement kunnen maken. Op het programma staat SBC2000 uit Breda, derde op de ranglijst, net een plaatsje hoger dan Hieronymus. De eerste twee perioden blijft Hieronymus de wedstrijd steeds met een voorsprong van zo’n 3 punten dirigeren. In de derde periode weet SBC2000 de marge te verkleinen naar 1!. Het wordt spannend! Hieronymus blijft kalm en rondt solide de eindstand af op 10-8.

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.knzb.nl

Meer info over Hieronymus Waterpolo? Kijk op: zpv-hieronymus.com. [l]

De C-jeugd blij met hun 3 punten winst