The Voice Kids op bezoek bij De Kroevendonk

ROOSENDAAL - Dinsdag 27 februari was het een bijzondere dag op basisschool De Kroevendonk. Er liep een cameraploeg rond van het bekende televisieprogramma The Voice Kids.

De school kreeg namelijk bezoek van Merijn en Roxanne. Zij zijn de Junior Reporters van het programma. Voor hen zijn de mogelijkheden als reporter onbeperkt. Helaas merken veel kinderen met een handicap vaak dat ze tegen allerlei beperkingen aanlopen. Soms worden ze zelfs buitengesloten en voelen ze zich eenzaam en verdrietig. Dat wil je niet en daarom komt NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) samen met The Voice Kids in actie.

Elke week verschijnt er een video van de reporters en ook tijdens de televisie uitzendingen op vrijdagavond is er een korte promo te zien.

De Kroevendonk staat landelijk bekend als een school die er bewust voor kiest om kinderen met en zonder handicap samen naar school te laten gaan. Binnen het integraal kindcentrum doen ze dit samen met de peutergroepen en stichting Wij Samen. De Junior Reporters wilden dit wel eens met eigen ogen zien en kwamen daarom naar Roosendaal en zij namen ook nog kandidaten uit de Blind Auditions mee voor een bijzonder optreden.

Er zijn twee afleveringen opgenomen. Op 9 maart was aflevering 3 te zien en op vrijdag 16 maart volgt aflevering 4. Beide afleveringen zijn te zien via de site van The Voice Kids, de app en de site van de NSGK. [l]