Loïs Hartog, de verrassing van dit weekend!
Loïs Hartog, de verrassing van dit weekend! trainster Karin

De eerste vijf halve finale plaatsen voor A Selectie Dynamo

ROOSENDAAL - In het weekend van 10 en 11 maart vond één van de kwartfinales dames turnen 2e divisie, N2 en jeugd N3 plaats. Hiervoor werd er door de trainsters, 5 turnsters en hun supporters vanuit Roosendaal afgereisd naar het noorden van het land: “Roden, was the place to be”, deze keer.

Na een goede nachtrust aldaar werd de ochtend gestart met Alyssa van Hauwaert (pupil2 N2). Zij startte op brug met een hele mooie oefening wat een 13.993 pnt. opleverde. Op balk ging het ondanks een val verder ook netjes. Hetzelfde ook op vloer en sprong, naar kunnen geturnd. Een 11de plaats was er voor haar en daarmee was zedoor naar de halve finale.

Daarna was het de beurt aan de pupillen1 N2: Loïs Hartog en Dewi Govaers. Zij mochten beginnen op balk. Loïs liet daar een prachtige oefening zien, waar ze een 14.1 pnt. voor kreeg, Dewi moest helaas een val incasseren en haalde een 12.50 pnt. Daarna gingen de dames naar vloer. Hier lieten ze beiden een nette oefening zien, alsook bij sprong. Met nog 1 oefening te gaan stonden de dames er prima voor, Loïs zelfs op de eerste plaats, nu proberen dit vast te houden. Op brug een 13.200 pnt. voor Loïs wat resulteerde in een prachtige 2e plaats en dus op het podium. Dewi eindigde als 9e, met een wat minder goede rekoefening, maar dus ook deze 2 turnsters zijn zeker door naar de halve finale.

In de derde wedstrijd mocht Guusje Graswinckel (jeugd1 N3) haar beste kunnen laten zien. Ook zij turnde een super wedstrijd en stond na 3 toestellen op de eerste plaats, met een hoogste score op brug van een 14.833 pnt. moest ze alleen bij balk nog boven zien te blijven. Helaas had ze één val op balk waardoor ze iets zakte in het klassement, maar Guusje eindigde op een mooie 3de plaats en kreeg het brons omgehangen. Ook zij is zeker door naar de halve finale.

Als laatste deze dag was het aan Iefke Jacobs (senior 2e divisie). Zij begon met een prima sprong, daarna brug en balk waar ze helaas een paar vallen moest incasseren. In deze senioren categorie wordt het er dan op of onder. Iefke heeft desondanks door wat hogere uitgangswaardes iets te makken maar ze maakte het spannend op deze manier. Ze eindigde met een mooie vloeroefening wat er uiteindelijk voor zorgde dat ze toch nog op de prima 7de plaats eindigde. Ook voor haar doorstroming naar de halve finale. Kortom 100% doorstroming naar de halve finale voor de Dynamo dames dit weekend. [l]

Loïs Hartog, de verrassing van dit weekend!