In 2017 ondersteunde de bank liefst 488 stichtingen en verenigingen in Zuidwest-Brabant. FOTO JOOST VAN DER GRAAF
In 2017 ondersteunde de bank liefst 488 stichtingen en verenigingen in Zuidwest-Brabant. FOTO JOOST VAN DER GRAAF Foto: Joost van der Graaf

- ADVERTORIAL -

Rabobank wil lokaal het verschil maken

ROOSENDAAL - Rabobank Zuidwest-Brabant staat midden in de samenleving en is betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven in de regio. Ed Vreman, directievoorzitter van Rabobank Zuidwest-Brabant: "We zijn een organisatie die graag samenwerkt om de regio verder te ontwikkelen."

Lokaal wil Rabobank het verschil maken. De speerpunten daarbij zijn klanten verder helpen op het gebied van zelfredzaamheid en ondernemerschap. Ook het versterken van de lokale leefomgeving en bijdragen aan een duurzame voedselproductie zijn belangrijk. Directievoorzitter Ed Vreman aan het woord over de maatschappelijke rol en bijdrage van Rabobank Zuidwest-Brabant: "Samen maken we de regio sterker en dat is ook weer goed voor de economie. Het is meer dan het verwerken van een betaling. We stellen ook onze mensen, kennis en ons netwerk ter beschikking."

In een infographic voor de regio Zuidwest-Brabant laat Rabobank zien welke maatschappelijke initiatieven er in 2017 hebben plaatsgevonden. Door lokale kennis en betrokkenheid zijn veel initiatieven tot uitvoering gebracht. In 2017 ondersteunden wij 488 stichtingen en verenigingen in Zuidwest-Brabant. Deze clubs zijn de ruggengraat van de lokale samenleving en kregen onder andere via de Rabobank Clubkas Campagne en het Coöperatiefonds een bijdrage van Rabobank Zuidwest-Brabant.

Vreman benadrukt door te gaan met het uitbouwen van de maatschappelijke betrokkenheid van de bank. "Intensievere samenwerking in de regio, ook tussen de gemeenten, is hierin een belangrijk onderwerp. Met het oog op demografische ontwikkelingen en een toenemend beroep op de zelfredzaamheid van mensen is het zinvol om de krachten in de regio West-Brabant-West te bundelen. Als lokale bank zijn we zeker bereid ons steentje hieraan bij te dragen." [l]

In 2017 ondersteunde de bank liefst 488 stichtingen en verenigingen in Zuidwest-Brabant. FOTO JOOST VAN DER GRAAF