Bedevaart naar Beauraing

ROOSENDAAL - Begin juni is het weer zover en vindt vanuit West-Brabant en Zeeland de jaarlijkse bedevaart plaats naar het kleine dorpje Beauraing, vlakbij Dinant, in de Belgische Ardennen. Dit jaar vertrekt de bedevaart voor de 71e keer.

Verzorgde bedevaart weekend van 2, 3 en 4 juni

De verzorgde bedevaart wordt begeleid door een arts, verpleegkundigen en vrijwilligers, die borg staan voor een goede verzorging. Indien u met de verzorgde bedevaart mee wilt gaan betekent dit dat u zaterdagochtend vertrekt vanuit Bergen op Zoom en maandagavond hier weer terugkeert. Deze dagen worden doorgebracht in een gezellig samenzijn op het Heiligdom, op de plaats waar Maria in 1932 en 1933 vele keren verscheen aan 5 kinderen. In Beauraing gaf Maria aan de kinderen een boodschap: ”Bouw een kapel en laat de mensen hier ter bedevaart komen.”

Maria, de Moeder met het Gouden Hart, geeft er een plaats aan iedereen:

Zieken en Gezonden.Het samenzijn is rondom een thema wat terugkomt in de diensten, die ter ere van Maria worden gehouden en die als hoogtepunten worden ervaren.

Dagbedevaart zondag 3 juni

Het vertrek is zondagochtend vroeg. Er zijn meerdere opstapplaatsen in de regio. Onderweg in de bus wordt er gebeden en worden er enkele liederen gezongen ter ere van Maria. Tevens is er een tussenstop om een kopje koffie of thee te drinken. Om 11.00 uur is er een hoogmis en ’s middags het lof met ziekenzegening. Indien u dit wenst kunt u die zegening ontvangen. De dagbedevaartgangers vertrekken rond 16.30 uur weer vanuit Beauraing richting Nederland.

De informatie-avond vindt plaats op maandag 9 april, 19.30 uur in het zaaltje van de St. Josephpastorie, St. Josephstraat 2 te Roosendaal.

Belangstellenden voor de verzorgde en dagbedevaart kunnen informatie inwinnen bij: Dhr. J. Goorden (Roosendaal) tel. 0165-563841; Mevr. A. Remeijsen (Nispen e.o.) tel. 0165-365345. [l]