Filmavond voor het goede doel

ROOSENDAAL - Woensdag 4 april a.s. presenteert Lionsclub Roosendaal Westhoek de film “Bankier van het verzet”. De opbrengst van deze avond komt met name ten goede aan twee projecten.

Lionsclub Roosendaal Westhoek is een serviceclub die bestaat uit vrouwen woonachtig in Roosendaal en omstreken. Eén van de doelstellingen van de serviceclub is om dienstbaar te zijn aan de samenleving zonder persoonlijke financiële voordelen. De club heeft een actieve belangstelling voor het maatschappelijke, culturele, sociaal en moreel welzijn van de samenleving, onder het motto “We Serve”.

Filmavond

Lionsclub Roosendaal Westhoek vertoont 4 april de film “Bankier van het verzet”. Decor voor deze avond is het City Theater, Brugstraat 48 in Roosendaal. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Nederlands grootste verzetsheld, bankier Walraven van Hall. Samen met zijn broer Gijs bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is, bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis.        Een indrukwekkende film, geregisseerd door Joram Lürsen met in de hoofdrollen Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma.

Opbrengst

De opbrengst van deze avond komt met name ten goede aan de volgende projecten:

Stichting Hoogvliegers laat chronisch zieke of gehandicapte kinderen (van 6 tot en met 17 jaar oud) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven: Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar de kinderen boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die zij en hun familie nooit meer vergeten. Met de sponsoropbrengsten van deze film wordt onder andere een professionele filmcamera aangeschaft zodat het kind en zijn familie deze onvergetelijke dag kan herbeleven.

Stichting ZES (Zelfstandig En toch Samen) is opgericht door een aantal ouders om voor hun kinderen met een verstandelijke beperking (tussen de 18 en 25 jaar oud) een mooie, fijne en veilige woonplek te realiseren. De woonplek wordt in 2019 gerealiseerd in Breda-Zuid (Ginneken). De bewoners willen zo zelfstandig mogelijk wonen/functioneren, uiteraard binnen hun mogelijkheden, maar kunnen altijd een beroep doen op 24-uurs bereikbare zorg. Met de sponsoropbrengsten van deze film willen wij een bijdrage leveren aan de aanleg van het terras en de aanschaf van tuinmeubilair.

De totaalopbrengst voor de projecten wordt bekend gemaakt tijdens de filmavond op 4 april. [l]