Leerlingen lopen 10 mille bijeen voor Ethiopië

ROOSENDAAL - Bijna tien mille is de opbrengst van de actie Wandelen voor Water, waarvoor Roosendaalse scholieren donderdag zes kilometer hebben gelopen. Het bedrag is bestemd voor waterprojecten in Ethiopië.

Op Wereldwaterdag hebben de twee Roosendaalse Rotaryclubs de handen ineen geslagen om samen met de zevende- en achtstegroepers van de basisscholen Lavoor, Heiberg en Jeroen Bosch een landelijke actie van Amref Flying Doctors te steunen. De 320 deelnemende schoolkinderen droegen rugzakken met daarin zes liter water tijdens hun wandeltocht door Weihoek en Tolberg. Zo ervoeren ze in de aanhoudende regen wat hun leeftijdsgenootjes in het door hitte en droogte geteisterde Ethiopië dagelijks moeten doen om aan drinkwater te komen.

Geld ingezameld
De afgelopen weken hebben de leerlingen bij familie en bekenden geld ingezameld. In totaal heeft dat bijna 5500 euro opgeleverd. Dat bedrag is aangevuld door de internationale hulporganisatie Aqua for All, waardoor de totale opbrengst van de Roosendaalse actie op 9844 euro kwam. Wandelen voor Water is een landelijk evenement, dat op tal van plaatsen in Nederland schoolkinderen op de been brengt. Van de totale opbrengst van circa twee ton kan Amref ervoor zorgen dat in Ethiopië waterputten worden geslagen en waterverdeelpunten gecreëerd. Amref leert de mensen in Afrika ook om goed om te gaan met hygiëne. [l]