links Piet Beerendonk, rechts Henk meeuwisse winnaars doelopenen Alpenjagers
links Piet Beerendonk, rechts Henk meeuwisse winnaars doelopenen Alpenjagers Cor van nassau

Doelopenen Alpenjagers

ROOSENDAAL - De kruisboogschutters van de Alpenjagers uit Roosendaal hebben het seizoen weer geopend met een koppelwedstrijd over 15 schoten. De koppels worden door loting aan elkaar gekoppeld uit een A en B groep.

Het werd een spannende wedstrijd wat bleek uit het eindresultaat, tussen de 1e en 5e groep was er slechts een verschil van 6 punten. Henk Meeuwisse en Piet Beerendonk behaalden in totaal 269 punten evenveel als het koppel John Schrauwen en Frans Joore dus moest er een nakamp volgen. In het eerste naschot behaalde Frans Joore een 10 en Piet Beerendonk een 8 en vervolgens Henk Meeuwisse een 10 en John Schrauwen een 9. Dat was dus weer een gelijke stand en moesten er 4 nieuwe schoten gedaan worden. Frans schoot echter een 6 en Piet een 9 waarna John een 9 schoot en Henk een 8. De stand was nu in het voordeel van Henk en Piet met 36 tegen 34 punten waarmee ze winnaar werden van het doelopenen.

Schutter van de dag
Op de 3e plaats eindigde het koppel Pieter Griffioen en Helmer Siegers met 266 punten gevolgd door het koppel Peter Hagenaars en Anton van der Ven met 264 punten en Jan Hagenaars en Yilmaz Ozcelik met 263 punten. De wedstrijd is gelijk een graadmeter voor het komende koning schieten dat op 2e paasdag gaat plaats vinden. Peter Hagenaars was de beste schutter van de dag met 139 punten. Hij had maar liefst 4 punten voorsprong op de volgende schutters wat hem een goed perspectief geeft op de konings titel op 2e paasdag. Piet Beerendonk en Frans Joore schoten beiden 135 punten gevolgd door Henk Meeuwisse, Pieter Griffioen en John Schrauwen met 134 punten. Yilmaz Ozcelik en Helmer Siegers kwamen tot 132 punten en Jan Hagenaars volgde met 131 punten. Anton van der Ven sloot de rij met 125 punten. De schutters zijn dus zeer aan elkaar gewaagd wat zeker een van de spannendste koning verschietingen beloofd te worden. De wedstrijd gaat dan wel over 2 series van 15 schoten. [l]

links Piet Beerendonk, rechts Henk meeuwisse winnaars doelopenen Alpenjagers