deelnemers recreanten geboortejaar 2008 en 2009
deelnemers recreanten geboortejaar 2008 en 2009 Leiding Dynamo-Roosendaal

Succesvolle wedstrijddag voor recreanten van Dynamo-Roosendaal

ROOSENDAAL - Op 24 maart jl. reisde een deel van de leiding en leden van de recreatieafdeling van Dynamo-Roosendaal af naar sporthal ‘de Staver’ in Sommelsdijk. Daar werd het Open Turn2Win toernooi gehouden: Een dag vol turnwedstrijden met een recreatief karakter voor diverse niveaus.

18 meisjes van geboortejaar 2008 en 2009 uit diverse recreantengroepen hadden zich aangemeld en hebben de afgelopen weken enkele keren samen getraind om de officiële recreantenoefenstof onder de knie te krijgen.

Het was jaren geleden dat de recreantenafdeling zich had ingeschreven voor een dergelijke wedstrijd. En daarom was het vandaag een spannende dag, want voor iedereen was dit dus de eerste keer! Met mooie, nieuwe turnpakjes, speciaal aangeschaft voor deze gelegenheid, schitterde het Dynamo-blauw op de wedstrijdvloer!

Een beetje zenuwachtig, maar vooral met super veel enthousiasme en goede moed hebben alle meisjes hun beste beentje voorgezet en ontzettend hun best gedaan. Meedoen is al een prestatie op zich en daarom ontving iedereen na afloop een diploma en herinneringsmedaille. Natuurlijk horen bij een wedstrijd ook winnaars… In beide categorieën waren er geen andere tegenstanders, dus dat Dynamo-Roosendaal in de prijzen zou vallen, was van tevoren al bekend. Toch was het nog heel spannend voor wie het eremetaal was weggelegd... In de categorie instap (geboortejaar 2009) ging het brons naar Lyvia van Bemmelen, de zilveren medaille was voor Marley Meesters en er was een gedeelde eerste plaats voor Emma Petiet en Maddie Maarleveld. In de categorie pupil1 (geboortejaar 2008) pakte Inge Kools het brons, Tara van Drongelen het zilver en mocht Tara Willems het hoogste podium betreden om het goud in ontvangst te nemen. Een succesvolle wedstrijddag waar iedereen met plezier en trots op terug kan kijken. In juni staat voor alle recreantenleden de jaarlijkse springwedstrijd van onze eigen vereniging nog op het programma.

Ook de recreatie-extragroep van Dynamo-Roosendaal was met 17 deelnemers in Sommelsdijk aanwezig. Zij namen, afhankelijk van hun leeftijd, deel in de 6e divisie en niveau D3. Deze groep neemt vaker deel aan dit soort toernooien, maar in de jongste categorieën zijn sinds dit seizoen een aantal nieuwe leden. Voor hen was dit de allereerste wedstrijd buiten Roosendaal. Spannend dus…!

In de categorie pupil1 behaalden nieuwkomers Sterre Bartels en Sabrina Smit beiden het podium: Sterre werd 2e en Sabrina 1e. Bij de pupillen2 liet Eva Hermens op het juiste moment zien wat ze in huis heeft en kreeg daarmee het zilver omgehangen. Ook de andere meisjes in deze categorie lieten zien dat ze thuis horen in dit niveau en kunnen trots zijn op zichzelf! In de categorie jeugd1 turnde Libby Crezée zich knap naar het welverdiende goud.

In de andere zaal turnden deze middag de oudere meiden van de recreatie-extragroep. Ize Krijnen en Sennah Reijns, beiden jeugd 2, turnden voor het eerst keuzeoefeningen en een vloeroefening op muziek en dat ging hen goed af. Ze behaalden respectievelijk de tweede en eerste plaats. Ook bij de junioren werden meerdere nieuwe elementen geturnd. Nova Snepvangers mocht na afloop terecht het goud in ontvangst nemen. In de categorie senior werd er door Mariska de Leeuw ook nog een prachtige gouden medaille behaald. Gefeliciteerd allemaal!
De recreatie-extragroep mag zich in het Pinkserweekend, tijdens de Open Bredase Turnkampioenschappen, nogmaals presenteren op de wedstrijdvloer. [l]

deelnemers recreanten geboortejaar 2008 en 2009