De toppers uit de pupillen 2 N1.
De toppers uit de pupillen 2 N1. trainster Karin

Super weekend voor A-selectie turnsters Dynamo Roosendaal

ROOSENDAAL - Na lang wachten mochten op zaterdag 24 maart dan eindelijk de pupil 2 N1 starten aan hun landelijke wedstrijden. Dit was de eerste van drie kwalificatiewedstrijden waar ze zich tevens ook al konden plaatsen voor een toestelfinale NK turnen in Ahoy.

Dit weekend mochten ze afreizen naar Middelburg. Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen zijn de enige twee in deze regio op dit hoogste niveau, dus in plaats van tot nu toe alleen tegen elkaar te hebben geturnd mochten ze zich nu meten met de rest van Nederland. Anders dan dat ze gewend waren, turnden ze beiden op een andere baan, dus ze waren nu een keer niet elkaars concurrenten.
Joany was behoorlijk nerveus en moest als eerste op balk starten. Zij liet een mooie balkoefening zien, waardoor de zenuwen al wat zakte en dit was meteen de start van een verdere foutloze wedstrijd. Vloer en sprong gingen keurig en met een prachtige brugoefening (13.167) waar ze de hoogste score op haalde en dus ook al verzekerd was van een toestelfinale brug, sloot zij haar wedstrijd af. Het welverdiende goud was er voor haar. Op de andere baan startte Loïs op sprong, dus zij had nog wel wat spanning in het vooruitzicht. Brug (13.833) ging ook bij haar super, maar op dit toestel was de concurrentie behoorlijk. Op balk liet ze vandaag niet haar beste oefening zien, maar met een hoogste score van 13.500 is ook zij verzekerd van een toestelfinale balk in Ahoy. Met een mooie vloeroefening als afsluiter resulteerde dit in nog een eerste plaats op het podium. Ook zij mocht het hoogste schavot betreden. Hoe bijzonder is dat! En alsof het nog niet genoeg was kregen de dames ook nog de medaille van Eythora Thorsdottir. Hun dag kon niet meer stuk.
Deze twee turnsters hebben zich alvast verzekerd van een plek op het NK-allround in Ahoy en de eerste twee toestelfinales zijn binnen.
Op zondag waren Chayenne Kromoredjo (junior 1ste divisie) en Manouk Haast (senior 1ste divisie) aan de beurt. Chayenne eindigde met een wedstrijd naar kunnen geturnd zonder grote fouten op een 14e plaats en is zeker van een plaats in de halve finale. Manouk had helaas een nare val op brug waarbij ze zich behoorlijk pijn deed. Ze heeft heel stoer de wedstrijd verder uitgeturnd en eindigde nog keurig op een 10e plaats. Door haar podiumplaats van de vorige wedstrijd is ook zij verzekerd van een halve finale plaats. Top gedaan weer dames![l]

de toppers uit de pupillen 2 N1