Drukte vorig jaar tijdens de eerste editie van Appeltje Eitje. FOTO TROPHIES
Drukte vorig jaar tijdens de eerste editie van Appeltje Eitje. FOTO TROPHIES Foto:

Foodtruckfestival Appeltje Eitje

ROOSENDAAL – De tweede editie van foodtruckfestival Appeltje Eitje staat voor de deur. Een laagdrempelig en gratis festival voor jong en oud. Geen twee maar drie dagen lang staat dit jaar het Vrouwenhofpark in het teken van eten, drinken, feesten en muziek. In verband met de dodenherdenking en Bevrijdingsdag krijgt elke dag een ander thema mee.

DOOR HENNIE RIBBENS

Appeltje Eitje wordt op vrijdag 4 mei om 16.00 uur groots geopend. Dit wordt een bijzondere avond vertelt organisator Koen Vaas van evenementenbureau Trophies. "Ons programma zal deze dag in het teken staan van de Nationale Dodenherdenking. We bouwen er iets moois omheen. Muziek passend bij het thema en natuurlijk zijn we om acht uur allemaal twee minuten stil. We roepen alle Roosendalers op om naar het Vrouwenhofpark te komen om 19.45 uur om samen met ons te herdenken. We doen ook iets voor een goed doel deze dag maar wat we precies kunnen verwachten houdt Koen nog even in het midden "We zijn nog volop met de organisatie bezig en we willen de bezoekers ook verrassen natuurlijk." Zaterdag staat in het teken van Bevrijdingsdag en dat wordt uitbundig gevierd met feestbandjes en Dj's die ouderwets plaatjes draaien. Zondag is het familiedag. Er kunnen dan oudhollandse spelletjes worden gespeeld en er is Gezellige sfeervolle muziek van onder andere de Roosendaalse band Ivy Linn and the Left Hand Gamblers.

Foodtrucks

Dit jaar doen er 20 foodtrucks mee aan het evenement. Vijf meer dan vorig jaar. De keuze voor de bezoeker wordt er niet makkelijker op. Wordt het een puntzak friet en een hotdog of toch liever hete Surinaamse kip of een visgerecht uit Baja California. Maar ook gezonde salades en vegetarische gerechten zijn er volop. Voor de zoetekauwen is er ook een overvloed aan heerlijkheden; donuts, red velvetcake of wafels op een stokje. Om alle heerlijkheden weg te spoelen zijn er een naast de gebruikelijke drankjes ook speciaalbieren, heerlijke wijnen, gezonde fruitsapjes en luxe koffie te koop. In tegenstelling tot andere foodtruckfestivals is Appeltje Eitje niet zo heel duur vertelt Koen. "We kunnen in Roosendaal de huur voor de staanplaatsen laag houden waardoor de foodtrucks minder kosten maken en zij dit niet hoeven door te berekenen in hun gerechten."

Kinderen

Voor de kinderen is ook van alles te doen. Er komen drie springkussens, er is kinderentertainment en er kan worden geknutseld. Op zaterdag bezoeken Minion, Mickey Mouse en Pikachu het festival. Er is begeleiding zodat ouders en verzorgers hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten in de kindercorner. Verder is er dagelijks volop live muziek en er kan gedanst worden op de dansvloer."

Roosendaal

Mede organisator Jeroen Klein komt oorspronkelijk uit Roosendaal en wilde al lang iets organiseren in Roosendaal. "Ik ben al enkele jaren bezig met het organiseren van evenementen en Vrouwenhofpark is een prachtige locatie. We wilden graag iets doen voor Roosendalers van elke leeftijd. De eerste editie van Appeltje Eitje was al een groot succes. Er zijn heel wat Roosendalers die houden van muziek, dansen, eten en gezelligheid. We krijgen veel positieve reacties en we werken samen met organisaties en de gemeente. We willen dat Roosendaal een stad is om trots op te zijn," legt Jeroen uit. "Iedereen moet het naar zijn zin hebben. We hebben goed overleg met de buurt en we werken samen met veel vrijwilligers. Vooral veel jongeren zijn enthousiast over Appeltje Eitje. Dat komt ook wel door de online beleving. Onze Facebook pagina heeft veel volgers. We beginnen al ruim van te voren met de bekendmaking van de foodtrucks en de muzikale acts. Dat maakt mensen enthousiast. Ze nodigen vrienden online uit om mee te gaan. Na afloop kan iedereen nog nagenieten op Facebook van de foto's en filmpjes." [l]

Gratis Foodtruckfestival Appeltje Eitje is te bezoeken op:
Vrijdag 4 mei van 16.00-23.00u
Zaterdag 5 mei van 13.00-23.00u
Zondag 6 mei van 13.00-21.00u