Voorleesuur in Roosendaal tijdens Media Ukkie Dagen

ROOSENDAAL - Van 6 tot en met 13 april zijn het de Media Ukkie Dagen. Op dinsdag 10 april is er een extra voorleesuur in Bibliotheek Roosendaal.

Bibliotheek VANnU organiseert op dinsdag 10 april van 10:00-11:00 uur een voorleesochtend voor 0-4 jarigen als onderdeel van de Media Ukkie Dagen 2018 in de centrale vestiging, Markt 54 te Roosendaal. De campagne van de Media Ukkie Dagen heeft als thema ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’.

De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen 2018 in het teken van mediawijsheid bij jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je kleine kinderen al leren op het gebied van media?

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is dan ook ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediawijsheid een goede start meegeven? Bibliotheek Roosendaal geeft goodiebags met media-informatie aan de ouders. [l]