Alzheimer cafe Roosendaal

ROOSENDAAL - U wordt van harte uitgenodigd op maandag 16 april het Alzheimer Café Roosendaal te bezoeken. Uiteraard is ook uw partner, zoon/dochter, vriend(in) of kennis van harte welkom. Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Sprekers: Carine van de Riet, Casemanager dementie Stichting Groenhuysen; Gerben Jansen, Casemanager dementie TWB, Thuiszorg met Aandacht.
Thema: Dementie binnen de familie. Dementie treft niet alleen de persoon met dementie, maar ook zijn/haar naaste omgeving. Het proces heeft grote impact op de onderlinge relaties binnen een familie. Verhoudingen en gegroeide patronen veranderen, rollen in het gezin wisselen: kinderen gaan meer de ouderrol op zich nemen. Wie regelt alles en wie blijft op de achtergrond? Wie raakt overbelast en wie voelt zich buitengesloten? Dit kan zorgen voor spanningen en irritaties tussen mensen. Hoe kun je hier een goede weg in vinden?
Hoe leg je een kleinkind uit wat dementie is en hoe reageert een kind hierop? Hoe zorg je ervoor dat de band met opa/oma behouden blijft, ook als iemand verder achteruitgaat in het proces van dementie? Carine en Gerben gaan met u in gesprek over de moeilijkheden, maar vooral over de mogelijkheden van familierelaties bij dementie.
Locatie: Centrum voor Wonen en Zorg De Brink, Melis Stokelaan 5, Roosendaal. [l]