Ronald Keijzer, Ger Deleij en Rob Schijvenaars vormen de kern van DenkTank RBC. Ze worden geschiedkundig bijgestaan door Noud Bominaar en voetbaltechnisch door het hoofd van de voetbalacademie Rob Hellendoorn. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX
Ronald Keijzer, Ger Deleij en Rob Schijvenaars vormen de kern van DenkTank RBC. Ze worden geschiedkundig bijgestaan door Noud Bominaar en voetbaltechnisch door het hoofd van de voetbalacademie Rob Hellendoorn. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX Foto: René Bruijnincx

'Solide businessplan vormt basis voor de toekomst'

ROOSENDAAL – Drie vaders, drie zonen, één elftal JO 13 en een nieuw elan voor RBC, zijn de basis van de kort geleden in het leven geroepen DenkTank van RBC. Ronald Keijzer, Rob Schijvenaars en Ger Deleij hebben het voortouw genomen om een sterk verbeterde communicatie en onderlinge samenwerking te creëren.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Om fouten te voorkomen, aanwezige kennis moet je als dat mogelijk is altijd benutten, hebben ze RBC-icoon Noud Bominaar en hoofd van de voetbalacademie Rob Hellendoorn gevraagd aan te sluiten.

Op die manier worden verleden, heden en toekomst van RBC met elkaar verstrengeld.

Idee

"We kennen elkaar al een tijdje, omdat we alle drie een zoon in het JO 13 elftal hebben spelen.

Dan kom je langs de lijn tot een gesprek en dat leidt dan weer tot nieuwe ideeën", legt Ronald Keijzer uit hoe hun DenkTank RBC is ontstaan.

"We hebben niet meer dan gemiddelde kennis van het voetbal en zullen ons daar dan ook nooit mee bemoeien. Waar we ons wel op willen richten is de wijze waarop RBC een meer transparante voetbalclub moet worden".

Advies

De heren doen dat door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen.

"Uiteraard zijn we begonnen door eerst met alle geledingen binnen de vereniging te praten.

Van bestuur tot ouderraad en van stadioneigenaar tot voorzitter".

Businessplan

Ger Deleij geeft aan dat het drietal vanaf het begin contact heeft gezocht met personen die de vereniging goed kennen, zodat eventuele missers vanuit het verleden in de toekomst worden voorkomen.

"Het doel dat ons voor ogen staat is dat RBC zich weer manifesteert als een ambitieuze club met de uiteindelijke doelstelling om binnen 6 tot 10 jaar weer op het niveau van betaald voetbal te spelen.

Een en ander wordt gerealiseerd op basis van een solide businessplan".

Drijfveer

Rob Hellendoorn, als voetballer, assistent-trainer en hoofd van de voetbalacademie al 30 jaar aan RBC verbonden, benadrukt dat de DenkTank RBC niet alleen verenigingsgericht is maar ook gevoelsmatig wil acteren:

"Natuurlijk hebben de prestaties van het 1e elftal invloed op de rest van de vereniging.

Hoe beter ze spelen hoe meer jeugd zich weer bij onze vereniging zal aansluiten."

Hij is zich ervan bewust dat zoiets allemaal niet even geregeld is.

"Binnenkort krijgt RBC zijn eigen boegbeeld in de persoon van een zeer bekende International".

Investeerders en sponsoren

Dankzij het grote netwerk dat Rob Schijvenaars heeft, richt hij zijn krachten vooral op het werven van investeerders.

"Sponsoren zijn voor onze vereniging van grote betekenis als je kijkt naar de korte termijn.

Zij zorgen ervoor dat de vereniging de dingen kan doen bij een voetbalclub passen.

Zodra je voor de langere termijn wilt plannen, zeg maar zo'n 6 tot 10 jaar, dan heb je echt investeerders nodig.

Dat geeft je concreet de mogelijkheden om RBC naar een hoger plan te tillen".

Betrokken achterban

En dat de heren niet alleen hun ideeën formuleren maar ook daadwerkelijk uitvoeren blijkt uit de wijze waarop zij de competitiewedstrijd RBC 1 tegen Roosendaal 1 op 15 april gaan omlijsten.

"Naast ambitie en toekomstvisie willen we dat RBC weer de club wordt met een enthousiaste aanhang en een betrokken achterban", besluit Deleij de uitleg over DenkTank RBC. [l]