Plantendag in Arboretum Kalmthout

KALMTHOUT - Bezoek op zondag 15 april de plantendag van Arboretum Kalmthout, een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber. Op één dag kun je er de allerbeste kwekerijen van België en Nederland bezoeken in het prachtige kader van de arboretumtuin.

Op de plantenweide verkopen een 50-tal standhouders hun mooiste planten. Elk zijn ze specialist en geven ze tips over de verzorging van planten. Je vindt er een grote variatie voorjaarsbloeiers, bloembollen en zaden, plantgoed voor je moestuin en andere bijzondere, nieuwe of zeldzame tuinplanten.
Laat je aankopen in bewaring in de plantencrèche en geniet van een drankje op het terras, of maak een wandeling door de arboretumtuin die volop in lentebloesems staat. Tussen 11 en 16 uur kun je elk uur aansluiten bij een gratis rondleiding met gids. Om 14 uur is er een Franstalige rondleiding.
Tickets € 8,5 (kinderen -12 jaar en jaarkaarthouders gratis), in voorverkoop beschikbaar aan de balie van Arboretum Kalmthout. Kassa plantendag open van 9.30 uur tot 16.45 uur. Kom met de trein, of parkeer je wagen aan het NMBS-station van Kalmthout (200m) of op het marktplein (600m). Van hieruit rijdt een gratis pendelbus tussen 10 en 16.30 uur.
www.arboretumkalmthout.be [l]