Meisjes van JTC (J-Tech) met hun lerares en medewerkers Cematec Engineering bv
Meisjes van JTC (J-Tech) met hun lerares en medewerkers Cematec Engineering bv Cematec Engineering bv

Cematec Engineering bv opent deur voor meisjes JTC - JTech tijdens Girlsday

ROOSENDAAL - Op 12 april hebben 4 meisjes van het Jan Tinbergen College (J-Tech) een bezoek gebracht aan Cematec Engineering bv in Roosendaal. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Cematec Engineering bv ontving 4 meisjes van het JTC, richting J-Tech, waar ze een middag hebben kunnen snuffelen aan het ontwerpen van een machine. Na een korte introductie hebben ze in de tekenkamer geproefd hoe het is om een engineer te zijn. Wellicht worden ze later de uitvinders van de toekomst!

Girlsday 2018

Niet alleen in Roosendaal deden meisjes mee met Girlsday, in het hele land gingen meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. [l]

Meisjes van JTC (J-Tech) met hun lerares en medewerkers Cematec Engineering bv