Enorm zonnepark langs Roosendaalse A58

ROOSENDAAL - Onder de naam Zonneakker Weihoek wordt in 2019 een zonnepark met zo'n 20.000 zonnepanelen gerealiseerd langs een deel van de Roosendaalse A58.

DOOR REMKO VERMUNT

In het gebied tussen de snelweg, de spoorlijn en de wijken Weihoek en Tolberg komt een zonnepark van zo'n vijf hectare groot. Dat heeft de gemeente Roosendaal bekendgemaakt samen met ontwikkelaar Odura. De 20.000 zonnepanelen moeten ongeveer vijf miljoen kilowattuur elektriciteit per jaar gaan opleveren wat te vergelijken is met het stroomgebruik van 1500 huishoudens. Met de aanleg van het zonnepark zijn enorme kosten verbonden, daarom wordt de samenwerking gezocht met Roosendalers die willen participeren in dit project. Zo kunnen inwoners van Roosendaal die zelf geen geschikt dak voor zonnepanelen hebben ervoor kiezen om panelen op de Zonneakker te kopen.

Wethouder Toine Theunis juicht de aanvraag van Odura in ieder geval toe. "Onze doelstelling om 75 hectare in de gemeente Roosendaal aan te leggen krijgt hiermee een mooie start. Wij hopen dat door dit initiatief meer ondernemers zich gaan melden om een zonnepark in Roosendaal te ontwikkelen." Binnenkort wordt een informatieve inloopavpnd georganiseerd waarbij belangstellenden hun vragen kunnen stellen. Inwoners van Roosendaal met vragen of met interesse om mee te doen kunnen ook nu al per e-mail contact zoeken via zonneweihoek@odura.nl. [l]