Genieten van zangvogels op Visdonk
Genieten van zangvogels op Visdonk Janko van Beek

Natuurmonumenten organiseert een speciale 750 jaar Roosendaal wandeling op Visdonk

ROOSENDAAL - Op 12 mei organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met het T-Huis een speciale 750 jaar Roosendaal wandeling op landgoed Visdonk van 10.00 tot 12.30 uur.

Je wandelt met een gids van Natuurmonumenten en de Heemkundekring door Visdonk en komt alles te weten over de rijke historie en de natuur van het landgoed. Voordat je op pad gaat drink je met de groep koffie of thee met iets lekkers in het T-Huis. Parkeren op het parkeerterrein bij de Lodge. Vandaar wandel je in 10 minuten naar het T-Huis. Info en aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/Visdonk

Vogelparadijs

Visdonk is dé achtertuin van Roosendaal. Veel inwoners van Roosendaal en omgeving weten de weg naar het landgoed goed te vinden en komen om te ontspannen en te genieten van de natuur. In deze periode van het jaar laten de zangvogels zich volop horen. Vanuit de vele houtwallen die Visdonk rijk is, hoor je de zwartkop, de fitis, de lijster en de merel. Ze zorgen voor een kakafonie aan geluiden die als muziek in je oren klinkt. De gids van Natuurmonumenten kan je er alles over vertellen.

Rijke cultuurhistorie

Landgoed Visdonk herbergt een rijke historie. De karakteristieke lanen, de heidevelden, de akkertjes, turfvaarten en oude boerderijen zijn typerend voor het landgoed. De gids van de Heemkundekring van Roosendaal kent de geschiedenis en neemt je mee terug in de tijd. Zo kom je nog meer te weten over dit prachtige stukje Roosendaal.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Stichting Roosendaal 750 jaar.

Meer info op www.natuurmonumenten.nl/visdonk en www.roosendaal750jaar.nl [l]

Genieten van zangvogels op Visdonk