Veilig ondernemen op Majoppeveld en Borchwerf I

ROOSENDAAL - De bedrijventerreinen Majoppeveld en Borchwerf I hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen Basis Samenwerken behaald.

DOOR REMKO VERMUNT

Het keurmerk wordt op 8 mei officieel overgedragen aan burgemeester Jacques Niederer en vormt een stuk waardering naar bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. "Een belangrijke voorwaarde om het certificaat te behalen is dat ondernemers samen met de gemeente, politie, brandweer, parkmanagers, parkrangers en andere partijen, afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken."

Volgens de bedrijventerreinen zitten er veel voordelen aan het creƫren van een veilige omgeving. "Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan 'het ondernemen' behoorlijk in de weg zitten." Om het keurmerk te behalen moeten er wel de nodige stappen ondernomen worden, zoals zijn er onder andere bijeenkomsten gehouden voor en door ondernemers over 'schoon, heel en veilig'. Ook wordt er gewerkt aan voldoende toezicht in de vorm van beveiliging en/of politie, er zijn camera's aanwezig en panden zijn goed verlicht. Dit alles zorgt voor een veilige omgeving. "De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt door deze en andere maatregelen fors verminderd."

Terreinen die alle stappen hebben doorlopen krijgen het Keurmerk toegewezen. Na drie jaar volgt een evaluatie en hercertificering. [l]