De tour zit vol spannende hindernissen FOTO ARCHIEF TEAM NISPEN
De tour zit vol spannende hindernissen FOTO ARCHIEF TEAM NISPEN Foto: Picasa

Spring op je fiets en doe mee aan Tour d'Oostmoer

NISPEN – De tweede editie voor de Tour d'Oostmoer belooft weer een sportief en uitdagende activiteit te worden voor groot en klein. Net als vorig jaar wordt er een hindernissenparcours uitgezet waar de fietsers de snelste tijd moeten neerzetten om een felbegeerde medaille in de wacht te slepen. Voor de deelnemers aan de Nationale Jeugdronde is dit alvast een mooie oefening. De Tour d'Oostmoer wordt op zondag 6 mei gehouden en is voor iedereen die graag fietst en van een uitdaging houdt.

DOOR ELLES JANSEN

Vorig jaar heeft Jeugdronde team Nispen haar tienjarig jubileum gevierd en daarom wilden ze iets speciaals doen in Nispen zelf. De leiding bedacht een criteriumrondje te organiseren in de nieuwbouwwijk van Nispen Oostmoer. "Hier wonen veel jonge gezinnen en de deelnemertjes konden in hun eigen omgeving genieten van een uitdagend parcours van ongeveer 900 meter waar hun ouders en buren langs de kant stonden aan te moedigen." Het bleek een groot succes te zijn en voor herhaling vatbaar.

Verbondenheid
"Team Nispen doet al 10 jaar mee aan de Nationale Jeugdronde", vertelt Linda. "We hebben een team met 15 jongens en 15 meisjes, drie vaste ploegleiders Stef Suykerbuyk, Nienke Bakx en Linda zelf. Haar zus Anne is penningmeester en oud regenboogtruiwinnares Stefanie Antonissen en Lieke Naalden zijn assistenten." De verbondenheid is groot. "Ons team heeft geen grote sponsor zoals het team van bijvoorbeeld de Rabobank, dus wij moeten alles zelf regelen." Naast de bijdrage van de ouders is er nog geld nodig voor nieuwe shirtjes, eten en drinken enzovoort. "Gelukkig hebben we hier op het dorp altijd wel bedrijven die ons willen helpen." Met de Tour d'Oostmoer zal de kas ook een beetje gespekt worden. Vorig jaar had Team Nispen tijdens de Nationale Jeugdronde twee regenboogtruidragers (Florijn en Stan), werd het jongensteam eerste en het damesteam tweede en daar is Linda supertrots op.

Tour d'Oostmoer
Het parcours met hindernissen ligt bewust in de wijk zelf. "We hebben wel even gekeken naar het mountainbike parcours langs de provinciale weg", legt Linda uit "maar dat best groot en het is juist leuker om lekker veel publiek langs de kant te hebben staan om aan te moedigen." Het parcours bestaat uit pallets, strobalen en balken waar men met de fiets overheen moet. Vanaf dat een kind kan fietsen en goed evenwicht kan houden kan hij of zij meedoen (minimum leeftijd 6 jaar) "Vorig jaar deden er ook enkele volwassen mountainbikers mee van de mountainbikeclub dat was erg leuk", lacht Linda.

Startschot
Het eerste startschot klinkt op 6 mei om 11.00 uur en daarna start er om het uur een nieuwe groep. De groepen worden ingedeeld op leeftijd. Deelname kost 3,00 euro en er kan ingeschreven worden tot zaterdag 5 mei via e-mailadres info@teamnispen.nl (maar ook als mensen op de dag zelf bedenken dat ze graag mee willen doen zijn ze nog van harte welkom) Neem ook een kijkje op Facebook @teamnispen. [l]