Stichting SafeCrowd: uw partner in veiligheid en gezondheid

ROOSENDAAL - Op 25 april 2018 is de stichting Safecrowd opgericht. Deze stichting heeft verschillende doelen op het gebied van veiligheid, opleidingen en cursussen binnen het veiligheidsdomein en de medische hulpverlening op en rond evenementen.

Safecrowd rijkt de hand uit naar organisaties met veiligheidsvraagstukken en wil in een adviserende en ondersteunende rol deze organisaties bij staan. Hierbij valt te denken aan het vergunningentraject, veiligheids- en beveiligingsplannen of het kritisch tegen het licht houden van reeds gemaakte plannen.

Buiten deze doelstellingen richt Safecrowd zich op de EHBO. De stichting leidt mensen op met cursussen op EHBO gebied en geeft hen op vrijwillige basis de kans de opgedane kennis via inzetten als evenementen hulpverlener toe te passen en zo een maatschappelijke bijdrage te leveren.

Mocht iemand al EHBO lessen volgen via een andere EHBO vereniging en/of organisatie dan is er natuurlijk ook een mogelijkheid zich bij de evenementen hulpverleners van Safecrowd aan te sluiten. Hierbij is het niet noodzakelijk de cursussen bij de stichting te volgen. Wel zal men een bewijs van competentie aanleveren. Hieronder valt buiten een EHBO diploma een overzicht van de gevolgde onderwerpen tijdens de herhalingslessen. Bij twijfel dient men eerst een competentietest af te leggen.

Er wordt achter de schermen hard gewerkt door een enthousiast team vrijwilligers waarbij kwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan

Mocht u nog vragen hebben of interesse om als vrijwillig(st)er aan te willen sluiten dan kunt u mailen naar info@safecrowd.nl of bekijk onze website www.safecrowd.nl. [l]