BSC keepers clinic

ROOSENDAAL - Binnenkort is het zover en organiseert BSC de tweede editie van de BSC keepers clinic.

Kom dan naar BSC op zondag 27 mei, omstreeks 11:00 uur ben je van harte welkom. Het aanmelden doe je via de mail onder vermelding van naam, leeftijd en club naar : bsc.jeugd.keepersdag@gmail.com Wil jij een leuke en maar vooral leerzame keeper clinic ervaren ? Kom dan op zondag 27 mei naar BSC Roosendaal. Het keepen is een vak apart, wie wil er nu op doel staan ? Een keeper is maar een rare snuiter bij het voetballen. Hij mag als enigste de bal met zijn of haar handen pakken zonder dat daarvoor wordt gefloten ! Als verdediger of aanvaller mag je best nog wel eens een foutje maken zonder dat dat echt gevolgen heeft maar als een keeper een fout begaat dan is dit bijna altijd een doelpunt! Keeper zijn is niet zomaar iets, het is een lastige klus ! Je moet goed kunnen duiken en zweven, een één tegen één duel uitvechten, een terugspeelbal goed verwerken, hoge voorzetten uit de lucht plukken, een penalty pakken en een achterbal zo ver en precies als mogelijk wegtrappen.
Op de BSC keepers clinic komen al deze facetten aan de orde door het oefenen van wedstrijdsituaties en relevante oefeningen en spelvormen. De dag staat onder leiding van onze keeperstrainer Chris Hoogeveen. De warming up zal verzorgt worden door de keeperstrainer van ons eerste elftal.
Dus als je alle kneepjes van het vak wilt leren dan moet je echt aanwezig zijn op 27 mei ! De dag zal worden afgesloten met het supporten van het eerste elftal van BSC dat die dag zal aantreden tegen DSE. [l]