Geen extra parkeerplaatsen bij de moskee

ROOSENDAAL - Er komen geen permanente parkeerplaatsen langs de Burgemeester Schneijderlaan. Dat heeft wethouder Cees Lok laten weten op vragen van de VLP.

DOOR REMKO VERMUNT

Jos Heeren en Arwen van Gestel constateerden dat het met pieken erg druk is bij de moskee en wilden aan weerszijden parkeerplaatsen laten aanleggen om de verkeersveiligheid te vergroten. Die parkeerplaatsen zouden dan ook gebruikt kunnen worden als het bijvoorbeeld bij het voetbalveld erg druk zou zijn. De wethouder denkt daar echter anders over. "Dat zou betekenen dat er 24/7 geparkeerd kan worden zonder controle van verkeersregelaars, wat extra risico's met zich mee brengt."

Van Gestel en Heeren stelden twee jaar geleden ook vragen over de drukte bij de moskee, maar 'nu bijna twee jaar later ontvangen wij nog steeds vragen van verontruste burgers die niet allemaal op de hoogte zijn van de afspraken.' Om de veiligheĆ­d te waarborgen is namelijk met de moskee de afspraak gemaakt dat er enkel op de rechter rijstroken geparkeerd mag worden onder begeleiding van gecertificeerde verkeersregelaars.

Door permanente parkeerplaatsen te creƫren zou je het volgens de VLP een stuk duidelijker maken, ook voor passanten die niet bekend zijn met de situatie. Dit zou de verkeersveiligheid ten goede komen. Wethouder Lok is echter van mening dat er geen sprake is van een permanente situatie en ook signalen van (bijna)ongelukken zijn hem niet bekend. Er is volgens hem dan ook geen reden om de parkeervakken aan te leggen. [l]