Bryanna van Bodegraven goud en Naomi Govaers zilver in Zierikzee.
Bryanna van Bodegraven goud en Naomi Govaers zilver in Zierikzee. trainster Linda Hartog

Succesvolle eerste turnwedstrijd jongste turnsters Dynamo-Roosendaal

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag 12 mei namen de jongste turnsters van Dynamo Roosendaal deel aan een pre-instap wedstrijd in Zierikzee. Voor de meeste turnstertjes was dit de eerste wedstrijd. Alle deelneemstertjes zijn geboren in 2010 en mogen nog niet deelnemen aan de officiƫle wedstrijden van de KNGU.

Met maar liefst 70 deelnemers een druk bezochte maar ook erg leuke wedstrijd en een mooie oefening voor het volgend seizoen, dan mogen ze namelijk wel deelnemen aan de echte wedstrijden.
De opstapselectie nam deel met negen meisjes verdeeld over vier categorieƫn. In de ochtendwedstrijd waren Floor Snoek, Chayenna Nijman, Emaen Abdelrady en Isha Sewmar aan de beurt. Zij turnen in het niveau D2. Floor draaide een topwedstrijd met een eerste plaats op sprong en vloer en met een totale score van 51.10pnt goed voor een derde plaats.
Chayenna blonk uit op balk en dat leverde in totaal 50.75pnt op een mooie 4e plaats en ook een bronzen medaille. Emaen had een hele mooie vloer (tweede plaats), helaas viel ze 2 keer van de balk wat haar een medaille kostte. Maar wel een mooie 7e plaats. Isha steeg boven zichzelf uit. Vergeet op de training soms de oefeningen. Maar dit keer niet! Isha werd 14e.
In de middagwedstrijd hadden de trainsters van de Opstapselectie Dynamo Roosendaal het druk. Maar liefst in 3 niveaus aan de bak. Lotte Snepvangers komt uit in de D1. Ze turnde een mooie wedstrijd met een eerste plaats op brug en vloer en een tweede plaats op sprong en balk, dit was goed genoeg om op het hoogste ereschavot plaats te nemen. 1e met 47.55pnt, ze kon het zelf niet geloven.
Nikki Boeren turnt in de N3, alweer wat pittigere oefenstof. Nikki turnde een zeer stabiele wedstrijd met het tweede punt op de balk en derde op rek en vloer. In totaal 48,50pnt goed voor een mooie zilveren medaille.
Bryanna van Bodegraven, Jada Wessels en Naomi Govaers turnen nog een niveautje hoger in de N2. Bryanna turnde een hele mooie balkoefening en ook rek lukte de kip buikdraai door, bij beiden een eerste plaats. Met een score van 50.15pnt mocht ook Bryanna op het hoogste podium plaatsnemen . Naomi was op dreef, alles lukte! Tijdens het inturnen op rek lukte de kip niet en tijdens de wedstrijd wel en plakte ze er zelfs nog de buikdraai aan vast. Een mooie prestatie die een zilveren medaille opleverde met een totaal van 49.35pnt. Jada was heel erg zenuwachtig maar bleef stoer doorturnen en kreeg zelfs nog het derde punt op sprong. In totaal 48.45pnt goed voor een 5e plaats.
Met twee gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles een mooie prestatie voor de meisjes van de opstapselectie van dynamo uit Roosendaal.

Programma
Volgende week (eerste pinksterdag) staat er nog een wedstrijd op het programma, dan mogen ook de allerjongsten deelnemen aan de OBTK in Breda.[l]

Bryanna van Bodegraven goud en Naomi Govaers zilver in Zierikzee