Inbraken in Roosendaal nemen flink toe

ROOSENDAAL - Het aantal inbraken in de gemeente Roosendaal is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met bijna twintig procent toegenomen .

DOOR REMKO VERMUNT

Dat laat politiewoordvoerder Mireille Aalders desgevraagd weten. De laatste tijd lijkt er sprake van een inbraakgolf in Roosendaal. Politiewoordvoering laat weten dat vorig jaar in de periode van 1 januari tot 17 mei 105 inbraakincidenten hebben plaatsgevonden. "Hierbij gaat het 26 keer om een poging tot inbraak", meldt de politie.

Dit jaar hebben er in dezelfde periode (van 1 januari tot 17 mei) 123 incidenten plaatsgevonden, waarbij dertig keer sprake was van een poging tot inbraak. Van die 123 inbraken vonden er 119 plaats in Roosendaal, één in Wouwse Plantage, één in Nispen en twee in Wouw. In 2017 zijn er uiteindelijk vijf verdachten aangehouden voor de inbraken en dit jaar zijn dat er vier.

Volgens Mireille Aalders is er geen verklaring voor de toename. "In principe kijken wij altijd naar de jaarcijfers. Het is een utopisch beeld, maar wellicht vinden er dit jaar helemaal geen inbraken meer plaats in Roosendaal en dan blijven we gewoon op die 123 incidenten staan", stelt de woordvoerster.

Wel roept ze inwoners van Roosendaal op om verdachte situaties altijd te melden bij de politie. Bewoners weten zelf het beste wat er speelt in de wijk. "Als we niets horen, kunnen we ook niets doen." [l]