Mister Onora, Henk de Haan, heeft de Onora's Duocup Light overhandigd aan de winnaars Cor Dedert en René Mouwen.
Mister Onora, Henk de Haan, heeft de Onora's Duocup Light overhandigd aan de winnaars Cor Dedert en René Mouwen. Lou Aanraad

Onora's Duocup-Light

ROOSENDAAL - De Onora’s Duocup-Light mag gezien worden als het kleine tafeltennis-broertje/zusje van de Remmerswaal Accountanst Duocup. Het grote verschil met de 'heavy' duocup is dat men op een avond minder tegenstanders treft, daardoor mogelijk aantrekkelijk voor de wat oudere spelers en speelsters. Uiteindelijk hebben 14 teams aan dit recreatieve bekertoernooi meegedaan.

In de finale om de eerste twee plaatsen stonden dezelfde teams als in het vorige seizoen tegenover elkaar: DeMo uit Oudenbosch (Cor Dedert en René Mouwen) en Mol&Go! uit Prinsenbeek (vader Hans Mol en zoon Erik Mol). Hans en Erik eindigden vorig jaar op plaats 2 en wilden dit jaar graag een trapje hoger. Cor en René lieten dat echter niet gebeuren en prolongeerden hun titel in de Onora’s Duocup-Light.
De Dolle Dwaze Dames Krista Bouwman en Saskis Otto wonnen met 3-2 van Marielle de Bie en Gert Elst. Plaats 3 voor de dames uit Prinsenbeek. Eervol vierde maar niet in de prijzen broer en zus van team Harella.
Plaats 5 was voor Maokt Er Mar Wa Van, Jan Somers en Leo Notenboom. Op de finaleavond waren Lisa Snoys en Sander de Smet hun tegenstanders. Lisa en Sander waren vrij laat ingestroomd in de duocup-light (dat kan in de duocup-light), terwijl Leo en Jan al zeker waren van plaats 5. Deze onderlinge partij zou dus aan de eindstand weinig kunnen veranderen. Desondanks werd er aantrekkelijk gespeeld door deze 4, met 3-2 winst voor Leo en Jan als resultaat.
Plaats 6 werd gewonnen door Fred Buermans en Dion van Dooren, een (w)aardige invaller voor Vicky, de geblesseerde dochter van Fred. Fred en Dion wonnen met 3-2 van Ton Groeneveld en José van Egmond.
Thunder & Lightning (René van den Berg en Robert Stuy) versloeg Duo Onbekend (Ton Tieleman en Rien Rijken) in de strijd om plaat 8 en 9.
Op plaats 10 is team Wil Vooruit geëindigd, dat deze avond verhinderd was.
Drie teams deden mee aan de strijd om plaats 11-12-13. De nieuwkomers Hans van Nassau en Wim Berkhout scoorden beter dan beide andere teams en eisten daarmee plaats 11 voor zich op. Prima resultaat voor de duocup-debutanten.
De twee andere teams hadden duidelijke voetbalbanden: Hand in Hand, met Peter Holten en Lidy Holten, duidelijk voor Feyenoord en de NAC-Babes Saskia van den Beemt en Beppie Aarts. De toevoeging bij welke club Beppie en Saskia horen lijkt overbodig. Peter en Lidy kwamen samen tot evenveel overwinningen als Beppie en Saskia. In zo’n situatie geven de reglementen aan dat het onderlinge resultaat beslissend is, en daardoor eindigden de NAC-Babes op plaats 12 en Hand in Hand op plaats 13.
Naast de reguliere standaard prijzen werd ook nog de Ger van Haaren verrassingstrofee uitgereikt. Niemand wist van tevoren aan welke criteria men moest voldoen om aanspraak te kunnen maken op deze wisseltrofee. Beppie en Saskia waren deze keer de gelukkigen en daar waren de dames heel duidelijk erg mee in hun nopjes.[l]

Mister Onora, Henk de Haan, heeft de Onora's Duocup Light overhandigd aan de winnaars Cor Dedert en René Mouwen