Heropening van volledig vernieuwde Parrotia

ROOSENDAAL - Donderdagmiddag 31 mei vanaf 15.30 uur presenteert het vernieuwde Parrotia zich tijdens de heropening door wethouder Toine Theunis. Het gebouw heeft de afgelopen maanden een complete metamorfose ondergaan. De ruimte heeft een open karakter daarnaast zijn er in het gehele gebouw diverse zitjes en werkplekken. Even de krant lezen, bijpraten, een kop koffie drinken, elkaar ontmoeten of deelnemen aan de vele activiteiten, Parrotia is een omgeving waar de inwoners van Roosendaal meer dan thuis zijn.


Het nieuwe Parrotia heeft een nieuwe ruime entree in de onderdoorgang tussen de Markt en het park. Bij binnenkomst is het verschil met het 'oude' Parrotia direct zichtbaar. De entree is een warm onthaal waarbij er een huiselijk sfeer is. Geen hokjes of gesloten ruimtes maar je kunt overal naar binnen lopen. Parrotia is een initiatief van woningcorporatie Alwel.


Partnerschap
In het pand zijn zeven organisaties gevestigd waaronder de bibliotheek VANnU, OnsMarie, de English Education Group, WijZijn Roosendaal, Zone Zuid, Sahr en BN De Stem. De locatie is een voorbeeld van een third place of derde plek. Het is een plek waar je, naast je woning en werk, naar toe gaat om te ontspannen en waar je deel uitmaakt van het sociale leven. "We willen dat iedereen die het pand betreedt er verrijkt uit komt door mensen te verbinden en te inspireren", aldus Marc van der Steen (Alwel).


Ontmoeten en beleven
De opening staat in het teken van ontmoeten en inspireren. "We laten deze middag zien en horen waarom Parrotia uniek is en wat je hier kunt verwachten", zo stelt Frédérique Assink (Bibliotheek VANnU). "Het is een feestelijke kennismaking met partners en bezoekers van de locatie. En natuurlijk hebben we gekozen voor een creatieve invulling met muziek, kunst en entertainment. Een beleving dus waar je bij moet zijn. Bewoners van Roosendaal nodig ik dan ook van harte uit". De heropening van Parrotia is op dondermiddag 31 mei van 15.30 – 17.30 uur op de Markt 54A in Roosendaal. Het volledige programma vind je op www.parrotia.nl. Deelname is gratis maar vooraf aanmelden is verplicht.