Jovanni van Nijnatten werd vrij gespeeld die diagonaal zijn inzet tergend langzaam over de doellijn zag gaan: 1-3 Arthur Verbraak

Slijtageslag in Etten-Leur eindigt voor RBC in mineur

ROOSENDAAL - RBC is er niet in geslaagd om de eerste ronde te overleven in de play offs om promotie naar de Tweede Klasse. Een voorsprong van twee doelpunten verschil werd door Unitas '30 ongedaan gemaakt. In de verlenging scoorde beide ploegen nog een keer (5-5) en uiteindelijk moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen. Unitas '30 nam ze beter en gaat door.

In de eerste helft was het aftasten. Na ruim twintig minuten nam RBC het initiatief over. De handige Randy Elst gaf meerdere malen spelers van de thuisploeg het nakijken, ook Anwar Tarfit verkeerde in goede vorm.

Na twee minuten in de tweede helft lag de openingstreffer in het net. Aan de rechterkant werd Papito Puriël bereikt, die een opening zag in de linkerhoek en zijn inzet werd gepromoveerd tot goal: 1-0.

Daarna nam RBC de regie volledig over. Elst was in geweldige doen en slalomde op de vierkante centimeter langs twee tegenstanders op de achterlijn, waarna aan de noodrem getrokken moest worden: penalty. Tarfit nam de verantwoordelijkheid om de strafschop te benutten. Hij faalde niet: 1-1. RBC liet daarna twee maal binnen tien minuten zien hoe je counters goed uitspeelt. Mujib Yaqoubi wist met een fantastische pass Elst te bereiken, die kort wegdraaide en die pass bekroonde met een puntertje in de verre hoek, 1-2. Een kleine tien minuten later was RBC weer succesvol via een tegenaanval. Jovanni van Nijnatten werd vrij gespeeld die diagonaal zijn inzet tergend langzaam over de doellijn zag gaan: 1-3.

Vijf minuten na de 1-3 was de spanning weer terug. Witting kopte een goede voorzet van Puriël tegen de touwen: 2-3.

Tien minuten voor tijd leek de Roosendaalse ploeg op rozen te zitten. Tarfit scoorde andermaal, 2-4. Vijf minuten later ging de ingevallen Jari Voeten in de fout. Op de rand van het strafschopgebied maakte hij een overtreding: penalty. De toegewezen strafschop werd benut: 3-4.

RBC kreeg in de absolute slotfase het deksel op de neus. Na een scrimmage werd het 4-4.

In de eerste helft van de verlenging had RBC het moeilijk. Justin Kwee kopte rakelings naast, vijf minuten later was Lauwen wel trefzeker: 5-4. RBC richtte zich daarna nog een keer op. Voeten, veroorzaker van de strafschop vijf minuten voor tijd, wist met een prachtige omhaal zijn fout goed te maken door de 5-5 achter de doelman te krijgen.

In de tweede helft van de verlenging kreeg Unitas '30 via Puriël nog een grote kans, maar opnieuw redde Aarts.

Na 120 minuten voetbal was het tijd voor de strafschoppen. RBC mocht beginnen aan het zinderende slot. Tarfit schoot raak. Opvallend was dat de doelman van Unitas '30 de eerste strafschop nam voor de thuisploeg. Doelman Aarts stopte de kiezelharde inzet. Hierna mocht Van Nijnatten aanleggen, maar zijn inzet was zwak en belandde via een panenka tegen de lat. De thuisploeg faalde niet, evenals Schuit. Aarts wist hierna weer een strafschop te stoppen en RBC leek de overwinning naar zich toe te trekken, maar Tak mistte de volgende strafschop voor de Roosendalers. Unitas '30 trok de stand na de misser weer gelijk, maar Van Andel schoot RBC kiezelhard binnen, 2-3. De thuisploeg faalde daarna ook niet, en aanvoerder Lars de Voogd nam zijn verantwoordelijk. Maar ook zijn inzet was zwak ingeschoten. Alle hoop was op doelman Aarts gericht, maar ditmaal kon hij RBC niet in de race houden, 4-3. [l]

Jovanni van Nijnatten werd vrij gespeeld die diagonaal zijn inzet tergend langzaam over de doellijn zag gaan: 1-3. FOTO ARTHUR VERBRAAK