Summerfun in Roosendaal brengt kids in beweging

ROOSENDAAL - Onder de vlag van RSD Beweegt biedt Sportservice Noord-Brabant (SSNB) voor het derde jaar op rij een zeer divers sportprogramma aan tijdens de zomervakantie. De Roosendaalse jeugd in de leeftijd 5 tot met 13 jaar kan zich vanaf heden weer inschrijven voor uiteenlopende middag- en dagprogramma's in verschillende wijken in Roosendaal.

DOOR ADDO SPRANGERS

Na een succesvolle eerste Summerfun, met maar liefst 152 deelnemers, en een nog succesvollere tweede editie met 311 deelnemers, komt SSNB dit jaar met een derde editie. Hakim Bouazzati, buurtsportcoach van SSNB, geeft aan dat er veel kinderen zijn die niet op vakantie gaan of die nauwelijks bewegen tijdens de zomervakanties. "Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen sporten en bewegen en zo ontstond het idee van Summerfun."

Begeleiding

Meerdere dagen per week is er ergens in Roosendaal een activiteit van Summerfun te vinden. Deelnemers kunnen kiezen uit een middag- of dagprogramma. Dit betekent dat er maar liefst achttien sport- en spelprogramma's zijn waaraan de kids kunnen deelnemen deze zomer, zoals bootcamp, freerun, breakdance, apenkooi en trefbal. De middagprogramma's zijn van 13.00 uur tot 15.00 uur, de dagprogramma's van 10.00 uur tot 15.00 uur. De activiteiten worden begeleid door professionals. Dit zijn buurtsportcoaches uit de gemeente Roosendaal en veel vakleerkrachten die buiten de vakanties de gymlessen verzorgen op de verschillende basisscholen. Voor deelname van de activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Kosten

"Dit is een bewuste keuze. Met de kleine vergoeding kunnen we bijvoorbeeld de sportzaal bekostigen en tijdens de activiteit iets terug geven in de vorm van wat drinken of fruit". Aldus Hakim Bouazzati. Ook kinderen die via Stichting Paul sporten kunnen bij ons terecht door het invoeren van een actiecode die ze hebben gekregen. Zo kan iedereen dus komen sporten deze zomer! De betalingen dienen contant en gepast voorafgaand aan de activiteit gedaan te worden bij de buurtsportcoach. Alle basisscholieren krijgen een flyer mee van hun meester of juf. Inschrijven kan via www.rsdbeweegt.nl/summerfun. Hier is ook een uitgebreid programmaoverzicht te vinden.[l]

RSD Beweegt

Spelen, bewegen en sporten leveren een bijdrage aan een Gezonde Leefstijl. De gemeente Roosendaal vindt een Gezonde Leefstijl onder haar inwoners erg belangrijk. Om hier invulling aan te geven zijn in de gemeente Roosendaal vijftien buurtsportcoaches van Sportservice Noord-Brabant (SSNB) actief. Deze buurtsportcoaches hebben een mooi sport- en beweegprogramma samengesteld. Het programma van SSNB is onderdeel van de gemeentelijke campagne 'Roosendaal werkt aan bewegen', onder de noemer: RSD Beweegt.