Afbeelding
Foto:

Rotary golft voor Heerma State

ROOSENDAAL - De bewoners van zorgcentrum Heerma State in Roosendaal kunnen er al wel vrij en blij en veilig wandelen en dwalen, maar de aankleding van de weidse, parkachtige tuin rondom het verpleeghuis is nog lang niet voltooid. Rotaryclub Roosendaal draagt een flink steentje bij aan de vervolmaking van de tuin. Woensdag 6 juni is door Roytary voorzitter René Mol een bedrag van € 5150,- overhandigd aan de de zorgmanager van Heerma State.

Het geld is opgebracht door de golfers van de strijd om de Rotary Golftrofee op Wouwse Plantage. Het lot van dementerenden, 260.000 in Nederland, en het aantal blijft groeien, komt steeds meer in de belangstelling. Dat is mede te danken aan de inspanningen van Hugo Borst en de hilarische televisieserie over het Geheime Dagboek van Hendrik Groen.
De 160 bewoners van Heerma State lijden allemaal aan dementie. Rotaryclub Roosendaal trekt zich het lot aan van deze stadsgenoten. Eerder al werden kleinschalige activiteiten door deze serviceclub gesteund, nu wordt dus een grotere instelling gefaciliteerd door de Rotarians. Niet alleen met geld, ook gaan de meer dan veertig leden van Rotaryclub Roosendaal binnenkort aan de slag in de tuin om die volledig 'ouderenproof' te maken. En zo komen er een groentetuin op hoogte, een Maria-kapel, een bushalte en waterornamenten. Deze elementen kunnen het dementeringsproces weliswaar niet stoppen, maar prikkelende elementen geven wel een extra impuls aan de kwaliteit van het korte leven dat de bewoners nog rest. [l]

Afbeelding