Van analoog naar digitaal
Van analoog naar digitaal Foto: West-Brabants Archief

Lezing over het zoeken naar (historische) gegevens op internet

BERGEN OP ZOOM - Op donderdag 14 juni 2018 geeft (archief)onderzoeker Eric Hennekam een lezing over het zoeken naar (historische) gegevens op internet. In verschillende stappen geeft hij aan hoe u (historische) gegevens kunt vinden over bijvoorbeeld families, bedrijven en instellingen.

Vragen die aan bod komen zijn onder andere: Wat is er te vinden op het invisible web? Hoe maak je gebruik van zoekmachines op websites? Denken in archiefvormers geeft elke onderzoeker extra informatie, maar hoe doe je dat? Elk goed archiefonderzoeker begint met literatuuronderzoek, maar waar kun je deze literatuur snel vinden op het internet? Ook geeft Eric allerlei tips en trucs voor het gebruik van de verschillende Google zoekmachines en interessante bronnen.

Over Eric Hennekam

Eric werd opgeleid aan de Archiefschool, het gemeentearchief Utrecht en het Nationaal Archief. In 1982 trad hij als medisch genealoog in dienst bij het klinisch genetisch centrum Utrecht (de latere afdeling Genetica van het UMC Utrecht). Hij verricht inmiddels voor alle genetische instituten genealogisch onderzoek en heeft diverse medisch-wetenschappelijke publicaties op zijn naam. Sinds 2002 werkt hij onder de naam Eric Hennekam Agora als gastdocent 'Internet Research en Archiefonderzoek' bij verschillende Nederlandse en Vlaamse universitaire en HBO-opleidingen journalistiek. Daarnaast geeft hij in het hele land workshops en lezingen over Internet research.

Eric was redacteur bij het Archievenblad (1984 - 1998) en journalist bij het Historisch Nieuwsblad (2012-2015). Van 2013 t/m 2017 werkte hij als vaste medewerker voor het genealogisch tijdschrift Gen.magazine.

Praktische informatie

De lezing vindt plaats op donderdag 14 juni in de kelder van het West-Brabants Archief, Hofstraat 2b in Bergen op Zoom. De zaal gaat om 19.30 uur open en de lezing start om 20.00 uur. [l]

Van analoog naar digitaal