vlnr: Ruud, Trudi, Kyra, Ezra, Paul en Dymphna over de finish
vlnr: Ruud, Trudi, Kyra, Ezra, Paul en Dymphna over de finish Barbara Daamen

Drie generaties Belt over de finish bij Alpe d'HuZes 2018

ROOSENDAAL - Bijna een jaar zijn ze bezig geweest om te trainen en geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Onder de teamnaam “d’Huez Elephants” zijn er diverse acties opgezet en zijn er veel donaties binnengekomen. Vorige maand werd er nog een prachtig bedrag van € 3705,87 opgehaald met de sponsorloop van de Kroevendonk. In totaal heeft het team zo'n 13.500 euro opgehaald voor het KWF.

Donderdag 7 juni was het dan zover. Hoewel het weer niet al te best was, hebben Kyra (10) en Ezra (8) regen en kou getrotseerd. Kyra met haar moeder, opa en oma wandelend en Ezra met zijn vader fietsend, want “opgeven is geen optie”.

Het team moest vroeg uit de veren. Om 2:00 klonk de wekker en rond 5:00 gingen ze van start.
De route was bijna 14 km, bestaande uit 21 bochten. in totaal werd er 1080 meter gestegen.
Om 9:30 kwam het team gezamenlijk over de finish.

In totaal beklommen ruim 4500 deelnemers lopend of fietsend de legendarische Alpe d’Huez.
Het voorlopige eindbedrag van de dertiende editie van Alpe d’HuZes staat op 11.230.804,79 euro voor de strijd tegen kanker, bijna een miljoen meer dan vorig jaar.

De ruim 11 miljoen van dit jaar zal ook ten goede komen aan nieuwe onderzoeken, zodat de dag dat er niemand meer doodgaat aan kanker weer dichterbij komt.Omdat er acties doorlopen en er nog toezeggingen binnen zullen komen, zal in oktober het definitieve eindbedrag bekend worden gemaakt bij de chequeoverhandiging aan KWF Kankerbestrijding. [l]

vlnr: Ruud, Trudi, Kyra, Ezra, Paul en Dymphna over de finish