Drukte bij de start in 2017.
Drukte bij de start in 2017. Adriënne Hermans

Wouwse Avondvierdaagse start voor 49e keer

WOUW - Wandelaars doen er goed aan om de data van maandag 25 tot en met donderdag 28 juni in hun agenda te noteren, want dan wordt voor de 49e keer de Wouwse Avond Wandel Vierdaagse gehouden. Vier dagen kunnen wandelaars kiezen uit routes in de groene omgeving van het dorp Wouw.

Jaarlijks gaan er tussen de 700 en 800 wandelaars van start. Wie vier avonden meewandeld, komt in aanmerking voor een medaille. De wandelaars kunnen kiezen uit drie routes: 6, 10 of 15 kilometer per avond. De routes lopen dit jaar richting Kruisland, Heerle en Roosendaal, terwijl op de laatste avond de inhuldigingsroute op het programma staat. Die gaat via de Hofstraat en de Roosendaalsestraat en traditiegetrouw worden daar de deelnemers in de bloemetjes gezet.
Wandelaars die voor de 25e keer meedoen, worden apart in het zonnetje gezet en krijgen de felbegeerde zil­veren schoen en voor lopers die voor de 40e keer deelnemen is er de ‘stoeptegel’. De organisatie wordt tijdens de vier avonden bijgestaan door vrijwilligers van de EHBO-vereniging uit Heerle en een groep verkeersregelaars.
Veel mensen komen jaarlijks terug, omdat de Wouwse vierdaagse een speciaal soort medaille kent, met op het lintje het aantal deelnames in het dorp Wouw. Veel deelnemers behoren tot de jeugd en zij laten zich altijd van hun sportiefste kant zien. De voorin­schrijving verloopt via de scholen en via de website www.avondvierdaagsewouw.nl. Voorinschrijven kan tot en met 21 juni.
Elke dag kunnen de deelnemers tussen zes en zeven uur starten vanuit café Donkenhof aan de Roosendaal­sestraat 61 in Wouw. Inschrijven is hier op de eerste avond ook nog mogelijk. Inschrijven kan tot en met 21 juni ook op Martel 6 in Wouw tussen 18.00 en 19.00 uur.[l]

Drukte bij de start in 2017