Mytylschool Roosendaal een week lang kunstacademie

ROOSENDAAL - In de week van 18 t/m 22 juni zal Mytylschool Roosendaal in het teken staan van kunst. Het gebouw zal voor de duur van het project De ander en ik worden ingericht met ateliers waar alle dertien groepen van de school workshops zullen krijgen van een docent van het CKV en zes beeldende kunstenaars uit Roosendaal en omgeving. Onder hun inspirerende leiding zullen de leerlingen hun eigen driedimensionale kunstwerken vervaardigen.

Voor de workshops heeft de werkgroep kunst & cultuur van de school, Hella Sluyters, Cilia Loth, Anton Watzeels, Fred de Ron, Kartika Boot en Marijke Maas weten te strikken. Zij zullen de leerlingen van Mytylschool Roosendaal kennis laten maken met het werken met verschillende materialen en technieken.
In sommige groepen bereik je de leerlingen beter door het beleven van muziek, grimeren en dans. Daarvoor heeft de werkgroep, Jac Danst, Sonja Naenen en Tiuri Roosendaal bereid gevonden daar invulling aan te geven.
De door de leerlingen gemaakte kunstwerken worden tentoongesteld in de eigen tuin van de school.
De beeldentuin zal op dinsdag 26 juni om 14.00 u. in het bijzijn van alle leerlingen worden geopend. Familieleden van de kinderen zijn daarbij van harte welkom. De beeldentuin is ter bezichtiging geopend van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 juni van 14.30 u. tot 15.30 u.
Bezoekers dienen zich even te melden bij de balie van de school.[l]