Stadsdichters komen met tweede editie Poëzie Parrotia

ROOSENDAAL - Na het succes van vorig jaar vindt op vrijdag 22 juni de tweede editie van Poëzie Parrotia plaats. Het wordt net als de eerste keer een poëzieavond met optredens van Belgische en Nederlandse dichters.

Zij zullen in twee nationale teams een ‘dichterlijke strijd’ gaan voeren aan de hand van zes thema’s. Het publiek bepaalt wie er wint. Vorig jaar ging België er met de beker vandoor. Na de pauze is er een open podium, waar eenieder gedichten kan voordragen.
De avond is een gezamenlijk initiatief van stadsdichter Eric van Deelen en voormalig stadsdichter Leo Lotterman. Zoé Rijnders, de junior stadsdichter van Roosendaal, opent de avond met een gedicht.
Het Oranje-team bestaat dit jaar uit Eric van Deelen, René Spruijt, Zoé Rijnders en Leo Lotterman. De Belgische opstelling is nog niet bekend. De dichters die komen wel: Sarah Michaux, Remi de Roeck, Lieve Pichal, An Monsieur, Nora van der Elst, Tineke Lambreghts en Christophe Batens.

Spelvorm
De stadsdichters hebben voor een spelvorm gekozen om zo de voordracht van gedichten luchtig te houden. Eric van Deelen: “Dat werkte vorig jaar ook goed, want er werd tussen de prachtige gedichten door veel gelachen. En als een team merkte dat het een thema dreigde te verliezen, kon een jokergedicht ingezet worden. Dat zorgde toen voor veel hilariteit.” Dat de dichtersavond inmiddels een jaarlijks terugkerend festijn is, dat is volgens Leo Lotterman het bewijs dat poëzie in Roosendaal vaste grond krijgt. “Eric is alweer onze vierde stadsdichter, er is een enthousiaste junior, Zoé, en heel mooi, vrijdagavond 29 juni wordt de Roosendaalse gedichtenroute geopend, een project van Eric, in het kader van 750 jaar Roosendaal. Veel Roosendalers hebben daar een gedicht voor aangeleverd.” Eric van Deelen: “Op die 29ste juni gaan de vier stadsdichters van Roosendaal ook een gezamenlijk initiatief bekendmaken.”

Info
Poëzie Parrotia, vrijdag 22 juni, Parrotia, Oude Markt, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. De entree is gratis.
Opening Gedichtenroute, vrijdag 29 juni, Parrotia, Oude Markt, aanvang 19.00 uur. [l]