Het Urker Mannenkoor
Het Urker Mannenkoor "Hallelujah" Foto: eigen archief

Het Urker Mannenkoor in de Stad Klundert

KLUNDERT - Het bekende Urker Mannenkoor Hallelujah zal op vrijdag 6 juli een uniek zomerconcert verzorgen in het het geheel vernieuwde Cultureel Centrum De Stad Klundert (voormalige Joannes de Doperkerk) aan de Molenstraat 31-33 in Klundert.

De landelijk bekende Urker zangeres Willemijn de Munnik verleent tevens haar medewerking. Het Urker Mannenkoor Hallelujah is ook vandaag nog één van de bekendste koren van Nederland. De negentig leden, onder wie vele jongeren, repeteren op zaterdagavond, als de vissers thuis zijn. Het koor treedt ongeveer vijftien keer per jaar op en de zangers dragen dan de mooie klederdracht van het eiland.

Repertoire
Het repertoire is veelzijdig en bestaat uit christelijke liederen in diverse talen, klassieke koorwerken en negro-spirituals. Sinds 1960 maakte het koor dertig langspeelplaten, waarvan twee met goud werden bekroond, en vijftien CD’s. Inmiddels is het koor ook op vijf DVD’s te beluisteren én te zien. In de sfeervolle ambiance van De Stad Klundert zal Het Urker Mannenkoor uiterst afwisselend programma ten gehore brengen. Bijzonder is dat ook de éénentwintigjarige Urker sopraan Willemijn de Munnik haar medewerking verleent. Op haar jeugdige leeftijd heeft zij diverse DVD’s en CD’s met veel succes weten te maken. De muzikale begeleiding is in vertrouwde handen van Henk Strootman en de algehele muzikale leiding van de avond berust bij dirigent Bert Moll.

Kaarten
Kaarten zijn te verkrijgen ’s avonds aan de kassa van De Stad Klundert, Molenstraat 31-33, maar zijn vanaf heden ook verkrijgbaar in de voorverkoop bij Primera Piet van de Berge, Voorstraat 30, 4791 HN Klundert. Bestellen via internet is ook mogelijk: tickets.indeklundert.nl / www. koorconcerten.nl Aanvang concert 19.30 uur, deuren open 18.45 uur. [l]