Het WVS-Team doet dit jaar voor de tweede keer mee aan ColSensation FOTO PRIVÉBEZIT
Het WVS-Team doet dit jaar voor de tweede keer mee aan ColSensation FOTO PRIVÉBEZIT Foto:

WVS druk bezig met voorbereidingen ColSensation

ROOSENDAAL - Ruim driehonderd sporters gaan op 14 september de Mont Ventoux beklimmen om geld in te zamelen voor de kankerstichting. Zij worden bijgestaan door 53 vrijwilligers en nog eens ruim vijftig supporters. Vorig jaar werd ruim 341.000 euro opgehaald. Een deel daarvan, zo'n 16.000 euro, werd opgehaald door het WVS-Team. Na een geslaagde eerste editie doen zij dit jaar voor de tweede keer mee.

DOOR REMKO VERMUNT

Het werkvoorzieningschap (WVS) is vorig jaar met een team van achttien deelnemers aangetreden om de berg te beklimmen. Veertien wandelaars en vier fietsers zette alles op alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen en om uiteindelijk de top gezamenlijk te bereiken. Dat is zo goed bevallen, dat het WVS-team dit jaar heeft besloten om weer mee te doen. Zeven deelnemers van vorig jaar keren terug naar de Franse Mont Ventoux, maar ook zes nieuwelingen sluiten aan.

Deelname

Eén van hen is Nicojan Lazeroms. Hij gaat op 14 september de Mont Ventoux al fietsend proberen te bedwingen. "Ik fiets al langer, dus het is niet dat ik net ben begonnen. Maar het is wel een hele uitdaging", vertelt Lazeroms. Vorig jaar kon hij door omstandigheden niet meedoen. "Maar ik ben wel bij een paar bijeenkomsten geweest en toen begon het toch te kriebelen." Hij wil zich graag inzetten voor het goede doel. "Daar doen we het voor." Gelukkig hoeft Nicojan het niet alleen te doen. Hij gaat samen met nog drie anderen al fietsend de berg op, terwijl de rest van het team gaat wandelen.

Fietsen

Desirée Bosters heeft vorig jaar al wandelend meegedaan met de ColSensation, maar dit jaar gaat ze opnieuw de uitdaging aan door te gaan fietsen. "Er hing vorig jaar zo'n leuke sfeer. We hebben gezamenlijk als team heel veel gedaan qua trainingen en bijeenkomsten en daar wilde ik dit jaar graag weer een deel van uitmaken", vertelt Bosters. Eind februari was er voor het hele team een meting om te kijken of ze voldoende in conditie zijn om de berg daadwerkelijk te kunnen beklimmen. "Ik wilde hem in eerste instantie weer gaan bewandelen, maar bij die meting bleek dat ik hem in verband met blessures beter kon gaan fietsen. Dus nu gaan we dat proberen."

Contacten

Onlangs werd al een trainingskamp gehouden in de Ardennen waar zo'n vijftig deelnemers van de ColSensation samenkwamen. "En daar heeft ze ons allemaal verbaasd", vertelt Adrienne Ogier. "Sommige van onze deelnemers doen echt mee voor het sportieve deel. Anderen doen dit met twee vingers in hun neus, maar zij doen mee vanwege de sociale factor", legt Ogier uit. “En uiteindelijk is iedereen daar voor het goede doel en dat verbindt ons!” Tijdens het trainingskamp werden ervaringen gedeeld en de eerste contacten onder de deelnemers werden gelegd. "Het is mooi om te zien dat ons team wordt opgenomen door de andere teams; ze bekommeren zich om onze leden."

Goede doel

Uiteindelijk wordt dit allemaal gedaan om geld in te zamelen voor het goede doel. Per persoon wordt er verwacht dat je vijfhonderd euro aan sponsorgeld ophaalt. Naast alle individuele acties organiseert de WVS ook een aantal groepsacties. "Op 30 juni (Etten-Leur) en 29 augustus (Bergen op Zoom) wordt er een grote Bingo gehouden. Voor tien euro kan je een hele middag van 13.30 tot 16.30 uur meespelen en er zijn mooie prijzen te winnen, zoals kaartjes voor de Efteling en een nieuwe fiets." Daarnaast zijn er speciale geschenkpakketjes ontwikkeld met Jodenkoeken. "Deze zijn bij ons kantoor in Roosendaal af te halen voor slechts tien euro", legt Ogier uit. "Eén van de WVS-deelnemers (Roy Camphens) staat op dit moment in de top 5 van meest opgehaalde sponsorgelden. Dus we zijn al goed op weg", besluit Ogier vol trots.

Kijk voor informatie over het WVS-team op de Facebookpagina: wvsmontventoux. Doneren kan ook via www.colsensation.nl/teams/wvs/ [l]